EXIGIM DOTAR LA POLICIA DE CATALUNYA D’ESPRAI PEBRE

by | set. 22, 2021 | COMUNICATS ALTRES

El passat 2020 vam iniciar treballs i negociacions en la necessitat d’incorporar l’ús d’esprai pebre a les dotacions policials a Catalunya.

De la instrucció 16/2013, de 5 de setembre, sobre la utilització d’armes i eines d’ús policial –època polèmica per l’ús del kubotan- ha passat molt temps sense que, el mateix Departament d’Interior que ens va autoritzar a fer ús de l’esprai de pebre, hagi dotat a les unitats policials autoritzades. De fet, ni se n’ha comprat, ni repartit entre el gran gruix del personal policial.

De totes i cadascuna de les reunions on s’ha traslladat aquesta qüestió, els responsables policials i polítics, poc o gens de cas han fet per tal de dotar a la Policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra, d’una eina policial que amb els contexts actuals esdevé més que necessària.

D’aquí, que des de l’SME seguirem insistint per autoritzar l’ús i assolir el repartiment per a tots els efectius policials, prioritzant el seu repartiment al personal operatiu de les unitats de seguretat ciutadana, grups de paisà fures, ASTMET, grup regional de motos RPMB, investigació, informació i trànsit.

Som Moss@s! Ens cal que tothom pugui tenir el seu esprai de dotació, tal com es va aconseguir dotar d’armilles antibales a tots els agents.

Sempre Mossos d’Esquadra