Avui, volem fer memòria. Ja fa vuit anys d’aquell 1 de juliol que iniciàvem una caminada de Girona fins a Barcelona, amb motiu d’una de les accions reivindicatives que l’SME, juntament amb SPC i CAT, estàvem realitzant. Seria una més de la sèrie d’accions en la lluita contra les retallades i a la recerca de millores pel col·lectiu, com el cas del posterior assoliment del lliurament d’armilles per a tots els treballadors i treballadores de la Policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra.

Per contra, en referència a les armilles, el llavors Conseller d’Interior Sr. Ramon Espadaler s’inventava una fórmula consistent en fer pagar als policies una part del seu import que rondaria entre un 20% i un 40%. Unes quantitats entorn dels 145 euros en la majoria de casos i que es situava al voltant dels 500 euros en aquells llocs de treball on el departament no considerava necessari disposar d’armilla.

Sense dubte, una de les vergonyes més grans viscudes i a la qual alguns sindicats, entre ells l’SME, ens hi vam oposar sempre de manera molt crítica. Vam lluitar aferrissadament per revertir la situació.

Aquell despropòsit es feia encara més gran quan, juntament amb la connivència del sindicat majoritari, es publicava una enquesta a la Intranet on es buscava el vistiplau del col·lectiu d’assumir aquell pretès pagament parcial.

Ni tan sols 2000 policies van respondre aquella enquesta. Per si no fos suficient, l’aleshores departament va pretendre que, quan arribés el lliurament de les armilles, s’iniciés pels enquestats. VERGONYÓS!

Lluny d’acceptar aquella indignitat, vam seguir amb accions reivindicatives i les reunions amb els grups parlamentaris, etc. La constant lluita sindical que vam efectuar a l’SME en tots els nivells possibles va permetre que un element tan fonamental i bàsic per la integritat física dels agents, com és l’armilla, es lliurés a la totalitat dels efectius de manera gratuïta.

Les nombroses reunions amb els grups parlamentaris van tenir el seu resultat. L’aprovació d’una moció en la Comissió d’Interior instant a la conselleria d’Interior al lliurament de les armilles de manera gratuïta posava fi a una llarga i intensa lluita sindical que va durar més de 5 anys i en la qual l’SME va participar amb insistència.

Sempre Mossos d’Esquadra.