La Comissaria de Mollerussa segueix patint inundacions fruit d’unes infraestructures no operatives

by | set. 15, 2023 | COMUNICATS ALTRES, COMUNICATS USC

El passat dimarts aquestes dependències, malgrat se’ns va informar que s’arreglaria el problema, van tornar a patir noves inundacions.

El 6 de juliol del 2023, el Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) i el Sindicat de Mossos d’Esquadra (SME-FEPOL) vam denunciar les incidències constants que es produïen als mòduls de la Comissaria de Mollerussa pels aiguats que es patien per les pluges. Fruit de les nostres denúncies, la reacció de la Direcció General de la Policia no va trigar a produir-se i se’ns informava que el Departament reclamaria la reparació immediata dels mòduls.

Alhora, s’enviaven al lloc diversos responsables d’Infraestructures del Departament d’Interior a fi de valorar els danys patits i determinar quines havien estat les possibles causes. Ja llavors, SAP-SME-FEPOL vam manifestar que la solució passaria per la instal·lació d’uns baixants de recollida d’aigua, la col·locació d’una teulada i a la vegada, la implementació d’un pla de xoc que evités inundacions per pluges immediates.

No obstant passades les setmanes d’actuacions no se n’han arribat a fer, les pluges s’han tornat a repetir i la Comissaria ha hagut de viure noves inundacions com les del passat dimarts.

Per tot plegat les nostres organitzacions sindicals traslladem la indignació i el malestar dels efectius policials destinats a aquestes dependències ja que per inactivitat de l’administració tornen a patir les conseqüències negatives de la filtració abundant d’aigua després d’un episodi de pluges.

Cal dir que en aquesta ocasió no ha fet falta penjar els atestats policials en estenedors improvisats per assecar-los i no ha fet falta preservar les fitxes policials de persones detingudes ja que sabedors del ritme de l’Administració, els propis efectius policials han pres mesures per a què aquesta documentació oficial quedi protegida.

Tanmateix, cal dir que si el Departament no actua de manera ràpida i efectiva per posar-hi una solució definitiva, les inundacions es tornaran a produir molt properament (qui sap si avui mateix amb la previsió de pluges).

Per tot plegat SAP i SME esperem una resposta immediata al cas que ens ocupa i esperem alhora que no haguem de lamentar més incidències impròpies com les que des del passat mes de juliol ens hem vist obligats a denunciar.

SAP-SME Junts, serem millors!