L’Àrea de Custòdia de Detinguts de Les Corts requereix de serveis mèdics les 24h

by | oct. 6, 2022 | COMUNICATS USC

A finals de juliol d’aquest 2022, se’ns va informar que s’havia signat un conveni entre el Departament d’Interior i l’Institut Català de la Salut per a la gestió d’atenció assistencial per part d’un/a metge/essa i tres infermers/eres a l’Àrea de Custòdia de Detinguts de la comissaria de les Corts.

Un dels objectius pretesos per aquest servei, era la planificació i l’administració de medicaments i cures tant agudes com cròniques, en les persones detingudes en cas necessari.

Aquest servei d’atenció mèdica va entrar en funcionament l’1 d’agost d’aquest 2022, i val a dir, que ha estat benvingut i ben valorat pels agents que presten servei a l’esmentada ACD.

La millora, però, no deixa de ser insuficient, ja que el referenciat servei d’atenció mèdica només funciona al matí i, per tant, les tardes i les nits no en queden cobertes.

D’aquí que davant la constatació de l’adequació i conveniència d’aquest servei d’atenció mèdica, des de l’SME hem peticionat a la Direcció General de la Policia que aquest sigui de 24 hores.

Aquesta ampliació horària, evitaria que constantment es perdi una patrulla amb trasllats hospitalaris i similars cada vegada que alguna de les persones privades de llibertat demanen la presa d’algun medicament i/o altra casuística.

Sempre Mossos d’Esquadra