Mancances Sala 112

by | juny 15, 2022 | COMUNICATS USC

Que està passant a la sala 112? Doncs que les greus mancances continuen.

La conferència de Terres de l’Ebre, Manresa, Regionals, Pirineu i Lleida Pobles, en la majoria d’ocasions solament hi treballa una única persona per a totes les dotacions de cada conferència. Aquest fet genera que quan existeixen diversos incidents a la vegada, les dotacions policials restin a l’espera fins que l’operador/a pugui donar pas al següent missatge, gestió i/o trucada.

La feina s’acumula i es va creant una situació d’estrès, que fa que les persones que hi treballen tinguin crisis d’ansietat en moltes ocasions.

Per una qüestió bàsica com anar al servei, fer el respectiu àpat…, els/les agents han de demanar relleus a altres companys/es que es troben en conferències que per l’important volum de feina, on pot haver-hi fins a més de 30 patrulles, en son 2 operadors, nombre també insuficient atenent a la càrrega de treball. En conseqüència, l’espera dels relleus es pot allargar creant més mal estar en el lloc de treball.

Si parlem de les conferències de Trànsit, avui en dia, Lleida pobles està gestionada per un sol operador/a, igual que la conferència de Catalunya Central, fet que repeteix la problemàtica esmentada amb les conferències d’USC.

L’actual Inspector no ha estat capaç de revertir la mala situació que ja s’arrossega des de fa temps i ara com ara, continuem amb la mateixa problemàtica que va deixar l’anterior Inspector.

Més enllà de la sala 112, des de l’SME considerem que els qui poden aportar solucions reals al problema de la sala, son el cap de la CSUCOT i també el coordinador de totes les sales de comandament. Per aquest motiu, hem registrat un escrit demanant una reunió amb tots dos, així com amb la Subdirectora General de Recursos Humans, donat que molts dels problemes actuals de la Sala, tenen relació directa amb les polítiques de personal de les quals ella n’és responsable.

No volem esperar que un dia en passi una de grossa. Creiem que cal emprendre accions de millora immediates.

Us anirem informant!!

Sempre Mossos d’Esquadra