Més del 80% de la Brigada Mòbil s’oposa al nou sistema de GNP de l’Acord de 31 de juliol

by | nov. 29, 2023 | COMUNICATS RECURSOS OPERATIUS

En una campanya de recollides de signatures, pràcticament tota la BRIMO denuncia la derogació del Pacte de Guàrdies No Presencial i demana la seva recuperació.

Més reaccions col·lectives que es posicionen contràriament a l’Acord de 31 de juliol signat entre el Departament d’Interior i algunes organitzacions sindicals representatives i no representatives del cos de mossos d’esquadra.

Més del 80% d’efectius de la Brigada Mòbil reproven l’Acord signat i reclamen al Departament d’Interior que recuperi el sistema de Guàrdies No Presencials (GNP) per aquesta especialitat que preveia l’Acord signat l’any 2010.

I és que, tal i com SAP i SME vam manifestar en el transcurs de la negociació tancada de manera precipitada a finals de juliol, assolir unes “millores” derogant altres drets assolits i implementats de fa anys (com eren per exemple les GNP) no era tolerable. Més quan les “millores” signades no significaven millores considerables per a totes les persones membres del cos de mossos d’esquadra.

Així, els efectius de la Brigada Mòbil s’han manifestat majoritàriament contraris al nou sistema de guàrdies que preveu l’Acord signat per SPC, USPAC, SEGCAT i CAT ja que, tal i com afirmen en la campanya de recollida de signatures, cap dels seus representants van tenir en compte l’opinió d’una Àrea de gairebé mig miler d’efectius.

D’haver-ho fet, aquests mateixos sindicats haguessin pogut percebre el malestar que un acord com el signat ha generat en el si de la Brigada Mòbil ja que, per les especificitats del seu servei policial, els drets reconeguts pel pacte de guàrdies no presencials satisfeia molt més, les seves necessitats.

Per tots els motius esmentats, la Brigada Mòbil reclama una solució específica per la situació que ha generat l’Acord de 31 de juliol, el qual no satisfà els interessos dels efectius policials, alhora que suposa un clar pas enrere en els seus drets laborals.

Des del SAP i des de l’SME, conscients que l’assoliment d’uns drets no podien anar en contrapartida d’altres, ja vam posicionar-nos en contra en la primera fase de la negociació.

Per tot plegat, des de la Secció sindical d’ordre públic d’ambdues organitzacions reclamarem (a més d’altres millores específiques) una solució concreta per a la BRIMO que recuperi les GNP i tanqui un episodi que, d’haver-se tingut en compte la seva opinió, mai s’hauria d’haver arribat a produir.

SAP-SME Junts, serem millors!