Només 200 euros de diferència entre una nòmina del 2010 i una del 2023

by | nov. 2, 2023 | COMUNICATS ALTRES

Mentre que un agent de l’escala bàsica ha incrementat els seus ingressos en un 11,22%, el cost de la vida ha pujat un 33,5% la qual cosa suposa una pèrdua de poder adquisitiu d’un 22,28%.

Cada vegada és més clara, la consciència col·lectiva que l’Acord recentment signat entre USPAC, SPC, CAT i SEGCAT i el Departament d’Interior és clarament un acord de mínims i un mal acord. Ha quedat més que clar, que la negociació que vam iniciar el mes de febrer havia de ser una negociació per incrementar les retribucions de tots els mossos i mosses associada a més, a la reducció de la jornada laboral anual.

Per contra, el fet de no haver començat la negociació per aquestes qüestions i per la llum verda facilitada amb la signatura de l’Acord, s’ha donat una bomba d’oxigen claríssima a un Departament que (en connivència d’aquestes organitzacions) ni tant sols ha acceptat parlar de les millores retributives.

No obstant, SAP i SME (juntament amb la plataforma mosSOS) seguim reivindicant un increment salarial! I per què? Ho hem explicat en anteriors comunicats, però amb aquest encara us ho volem deixar més clar.

Observada una nòmina d’un mosso del Grup C-14 d’octubre del 2010, aquest va cobrar la quantitat neta (i sense triennis) de 1.812, 82 euros. Observada la mateixa nòmina d’octubre del 2023, el mateix mosso ha percebut la quantitat neta (i sense triennis) de 2.016,26 euros. És a dir, en 13 anys un efectiu del cos del Grup C-14 ha vist incrementada la seva nòmina (sense triennis) un total de 203,44 euros!!

Per contra, tal i com així manifestéssim en la darrera reunió de negociació de 23 d’octubre i malgrat no ho volguessin escoltar, segons dades de l’INE en el mateix període 2010-2023, l’IPC ha patit un increment del 33,5%, la qual cosa suposa en definitiva que el mateix mosso C-14 ha perdut un 22,28% de poder adquisitiu.

Així, d’haver-se mantingut el poder adquisitiu associat a l’increment de l’IPC el mateix mosso de nivell 1 hauria d’estar percebent a dia d’avui la quantitat de 2.400 euros nets.

Per tant, és evident i clar que després d’haver superat una dècada de retallades salarials, el CME mereixia i mereix un increment retributiu associat a la reducció de la jornada laboral anual. És evident que (amb les dades exposades) cal incrementar les retribucions de TOT el col·lectiu i cal fer-ho, sense que aquest hagi de treballar de nits, sense que hagi d’anar a judicis, sense que hagi de treballar en festius o sense que hagi de treballar en cap de setmana.

Companyes i companys! Veurem quins seran els següents passos que els sindicats signants del primer acord mantindran amb l’Administració. Però veient que en la reunió del passat 23 d’octubre, ni tant sols ens van voler informar del pressupost del qual disposem per negociar el suposat pla de carrera professional, molt positiva no sembla la situació.

És per això que el proper 7 de novembre hem d’enviar un missatge clar al Departament, al Govern i a aquests sindicats que amb els seus comunicats (amb clares falsedats) pretenen desmobilitzar al col·lectiu, tal i com així fessin en la primera fase de la negociació. T’hi jugues molt! Tots i totes ens hi juguem molt!

SAP-SME Junts, serem millors!