PER LA SEGURETAT PÚBLICA! VINE I SUMA’T!

by | oct. 19, 2021 | COMUNICATS ALTRES

Ahir a la tarda vam saber a través d’una roda de premsa des del Parlament, que la Sra. Dolors Sabater de la CUP, presidirà la Comissió sobre el model policial a Catalunya.

En les seves primeres declaracions amb relació a aquest afer, la ja nomenada presidenta de la Comissió, va dir que l’objectiu serà crear “un mecanisme independent per fiscalitzar les males praxis dels cossos policials”. Segons la Sra. Sabater, que parla des d’un grup minoritari, afirma que aquesta comissió respon a una demanda majoritària de la societat. Segons aquesta senyora, l’objectiu és fixar quatre blocs de treball: Aturar el seguiment dels activistes polítics, fer una revisió del model d’ordre públic en el seu conjunt, posar “llum i taquígraf” sobre el Departament d’Interior i crear un mecanisme de control de les actuacions policials i d’ordre públic.

A les portes de l’aprovació d’uns pressupostos, sembla que cedir davant aquest grup antisistema, no deixa de confirmar que tot plegat és part del preu tant per consumar el pacte d’investidura, com per garantir la continuïtat de l’actual Govern. Així doncs companys, el model policial i la seguretat dels nostres conciutadans, en aquests moments, es resumeix en això, una simple qüestió d’aritmètica parlamentària.

És evident que aquest grup minoritari a la nostra societat vol neutralitzar el servei públic que garanteix els drets i llibertats dels veïns i veïnes dels nostres pobles i ciutats. Ara volen anar més enllà de les falses acusacions, manipulacions informatives… Volen passar a decidir el quan, què i com ha de fer la policia de Catalunya. El que considerem més greu és el fet de constatar el servilisme vers aquesta minoria social dels partits que governen i la passivitat dels qui ho haurien d’estar denunciant.

Aquest “segrest” parlamentari per part dels antisistema, en l’àmbit intern fins al dia d’avui s’ha materialitzat en eliminar els serveis jurídics específics de la Conselleria d’Interior, la negativa a incloure als policies a la “Paga Covid”, que van estar en primeríssima fila durant la pandèmia, el vergonyós recurs presentat per la Generalitat en la sentència de Marcel Vivet… I això, només acaba de començar.

I ara, amb el nomenament de la Sra. Sabater com a presidenta de la Comissió sobre el Model Policial, amb la posterior exposició dels objectius d’aquesta Comissió, tot indica que la seguretat pública de Catalunya es posarà en mans d’aquells qui mesuren la democràcia en funció dels contenidors cremats i els policies ferits d’una minoria violenta.

El que està clar, és que una vegada més el servei públic de seguretat a casa nostra, la policia de Catalunya, segueix sent moneda de canvi entre partits polítics. Sembla que pel Govern tot és sacrificable per continuar. Fins i tot, deixar la societat en mans d’aquells que la volen cremar.

Des del Govern si no volen que la policia actuï, és ben senzill, que no ens enviïn. I així val per a tot. Des de manifestacions violentes, desnonaments, etc. Els polítics fan les lleis

que nosaltres tenim l’obligació de complir-les i fer-les complir. Poden canviar les lleis quan ho desitgin si tenen el suport social suficient.

Aquestes darreres setmanes, la majoria d’organitzacions sindicals dels diferents Cossos Policials que treballem a Catalunya hem tingut l’oportunitat de posar-ho de manifest, davant d’alguns partits polítics i del mateix conseller d’Interior. L’evident deriva social pel que fa al respecte a la llei i a les normes més elementals de convivència ha estat reconeguda per la majoria d’ells. Una situació fins ara mai viscuda. Una situació que evidencia una greu crisi de seguretat pública.

Passades aquestes reunions i en espera que el Molt Honorable president, com a comandament suprem del cos de la policia de la Generalitat, es digni a escoltar-nos, ja us podem dir quin ha estat el resultat: CAP.

El seu sotmetiment al grup parlamentari que realment marca la política és tal, que no han tingut ni la valentia de manifestar-se donant suport a la seva policia. Un silenci davant els qui conformen la segona institució més ben valorada de Catalunya. Dels qui cada dia han sortit, surten i sortiran a defensar els drets i les llibertats de TOTS els ciutadans.

Ahir van aprovar que aquest any es farà efectiu el retorn del 100% de la paga extra del 2014 i la recuperació del 100% del complement de productivitat pel 2022. Quin èxit! Ens tornen el que fa sis anys que ens van prendre. Mentrestant ells s’han introduït en els pressupostos un increment del 4% a l’apartat de despesa de personal.

No hem estat mai els seus herois, però no hem de permetre que ens tractin com a funcionaris de tercera. Hem assumit com quelcom normal el descrèdit a la nostra feina i a la Policia de Catalunya. Hem amagat l’orgull de ser policia. Ho hem hagut de dir amb la boca petita. I ara ha arribat el moment de dir prou.

SME / USPAC / CAT / SEI / COPCAT / PSU / SPC PORTUÀRIA / SPC