PLA D’ESTIU. CAL ESTABLIR CRITERIS.

by | abr. 4, 2022 | COMUNICATS ALTRES, COMUNICATS USC

Des del sindicat SME hem registrat un escrit adreçat a la Subdirectora General de Recursos Humans, la Sra. Esperança Cartiel.
En l’esmentat escrit emplacem a la SGRH a què es realitzi amb celeritat una reunió amb les organitzacions sindicals representatives de Mossos amb l’objectiu de tancar totes aquelles qüestions referents a l’esmentat Pla d’estiu.


La preocupació entre nombrosos efectius del cos de Mossos d’Esquadra que actualment es troben en situació de pràctiques i en aquells que les van finalitzar aquest any passat és notòria, donada la possibilitat existent de la distribució d’aquests efectius al Pla mencionat.
Aquesta inquietud s’ha vist incrementada després que per alguns canals de telefonia, circulés una informació on s’esmentava que “alguns o tots els agents en pràctiques actuals treballaran al Pla d’estiu de l’1 de juliol a l’1 d’agost”

Des del sindicat SME, considerem molt important garantir certa estabilitat laboral i evitar situacions que puguin perjudicar la conciliació familiar dels agents.
Davant la previsió d’un servei de caràcter temporal com aquest, cal prendre decisions amb temps per evitar crear prejudicis a les persones que es puguin veure afectades per possibles canvis del lloc de treball.


La prioritat ha de ser establir una llista amb els diferents llocs de treball i el nombre d’aquests, per tal que puguin ser sol·licitats i coberts de manera voluntària. La via preferent ha de ser aquesta, comptar amb efectius voluntaris per a realitzar aquest servei. Únicament en cas que amb la presentació d’aquestes persones voluntàries els llocs no quedessin coberts, entendríem una mesura de moviments forçosos de persones en aquest cas que ens ocupa.

Per tot plegat, hem emplaçat a la SGRH a no perdre temps i, que es puguin establir quins seran els criteris per destinar agents en el Pla d’estiu 2022 amb l’objectiu que aquest, pugui ser el més beneficiós per a totes aquelles persones que directament o indirectament, s’hi puguin veure implicades.

Sempre Mossos d’Esquadra