Resum de la Comissió de material 28 de setembre de 2023

by | oct. 2, 2023 | COMUNICATS REUNIONS

Nova Comissió de material on s’ha parlat, entre d’altres qüestions, de fundes d’armilla, vestuari d’ARRO i BRIMO, uniformitat i vehicles.

El 28 de setembre es va reunir la Comissió de material del Dep. d’Interior en la qual, SAP i SME hi participem de manera conjunta. A continuació us fem un resum dels punts que s’hi van tractar.

Funda d’armilla.

A partir del 2024 es començaran a substituir les primeres fundes d’armilles antibales. Així mateix per a la promoció que sortirà de l’ISPC l’any vinent se li lliurarà un nou model de funda d’armilla amb sistema “mole”, a més d’altres millores.

Malgrat SAP i SME ho hem seguit reclamant, el cos no té previst lliurar una segona funda d’armilla en espera de la substitució que hi haurà. Lamentem aquesta situació més quan ambdues organitzacions sindicals ho venim reclamant des del 2022.

Vestuari ARRO, BRIMO i ACSO.

Des d’ambdues organitzacions sindicals hem denunciat les altes temperatures que pateixen els efectius d’aquestes especialitats en època d’estiu (darrer escrit amb número de registre 9015-1605966/2022). Cal millorar, i així ho demanem reiteradament,  la uniformitat i és imprescindible adquirir noves peces de vestuari per aquestes unitats. Com a resposta a les nostres demandes, se’ns manifesta que una vegada finalitzat el lliurament de la uniformitat d’USC s’iniciaran els estudis pertinents.

En quan a les jaquetes d’ARRO i BRIMO ja estan licitades. I per últim s’estan fent proves de les botes per ordre públic.

• Uniformitat Pirineu i altres unitats.

Per a Pirineu s’han licitat polaines, guants i sota-casc (aquest per a un 50% de la plantilla).

En quan a les jaquetes de plomes només se’n dotarà a les unitats de muntanya, algunes canines, aquàtica i hèlix (no a la unitat de drons).   En quan a les deficiències en el tallatge de les granotes lliurades a Mitjans Aeris se’ns informa que s’estudiarà el tema.

• Escuts.

S’ha convocat per al 5 d’octubre, una reunió del Tribunal avaluador de les propostes. Cada unitat ha presentat propostes que el Tribunal revisarà i una vegada revisades, les finalistes seran votades per cada unitat i es regularà per decret.

• Funda camal (pernera) per efectius amb adaptacions mèdiques.

Després de les nostres demandes se’ns assegura que per a totes aquelles persones que tenen adaptacions mèdiques hi ha un estoc suficient per fer poder-hi fer front.

• Vehicles.

En quan als vehicles de trànsit i 4×4, se’ns informa que abans de finalitzar l’any 2023 s’aniran lliurant els vehicles a mesura que vagin arribant (176 vehicles de trànsit). Els vehicles de paisà es lliuraran durant el que queda de 2023 i el proper 2024.

Durant l’any 2024 es lliuraran 529 vehicles més  per trànsit, ARRO, BRIMO, APEN, etc. així com també 40 motocicletes. Alhora i vista la problemàtica que suposen els vehicles de rènting s’ha decidit que el 40% de la flota sigui de propietat.

Respecte camions per APEN i autocars no hi ha cap inversió a curt termini.

Sobre els vehicles que arribaran el 2026 se’ns informa que tots portaran sistemes de gravació d’imatges, les quals podran ser visionades pels Caps de Torn a través de les seves pantalles. El seu manteniment no es farà en funció del quilometratge, sinó de les hores de funcionament. També s’adquiriran vuit (8) vehicles amb càmeres de lectura de matrícules i gravacions.

• Altres temes.

Després de la denúncia de SAP i d’SME sobre els avituallaments en dispositius policials, se’ns informa que s’està estudiant el sistema que utilitza el cos de bombers, els efectius del qual disposen d’un paquet amb diferents productes d’alimentació que es poden menjar en qualsevol moment.

Els cascs SCHUBERTH per a trànsit i USC ja estan licitats i arribaran a finals d’any.

Sobre la incorporació dels DEA als cotxes patrulla se’ns informa que cal fer una formació i aquesta s’ha de renovar cada tres anys. Aquest fet dificulta la seva implantació per la manca de capacitat de l’ISPC. Des del SAP i des de l’SME denunciem que l’ISPC no pot ser l’excusa per implantar una eina que pot salvar vides.

S’han adquirit 1900 armariets. D’aquest material recordem que, tal i com ha instat la pròpia Inspecció de Treball, cal tenir en compte l’increment d’efectius del cos i la modificació dels vestidors que garanteixi la normativa sobre espais.

Per últim, respecte el material de Subaquàtica i Marítima se’ns informa de problemes de subministradors, ja que no es compleix amb els requisits que estableix normativa europea.

SAP-SME Junts, serem millors!