Resum reunió regional RPP 14 de juny de 2023

by | juny 16, 2023 | COMUNICATS REUNIONS

Us donem trasllat dels punts aportats i/o tractats per la nostra organització sindical.

Infraestructures i obres diverses a la RPP

 • Lleida: La previsió és que a l’octubre s’iniciïn obres considerables i durin fins a l’abril del 2024. Es realitzaran millores d’aïllaments, maquinària, ventilació…, per la qual cosa serà necessària la instal·lació de mòduls annexos a la comissaria.
  Es pretén que una vegada acabin les obres, aquests mòduls es quedin a la comissaria per ampliar espai dependències. Així i tot, encara no està aprovat que aquests es quedin a la finalització de l’obra.
  En l’actualitat, no hi ha previsió de reformes, adequacions i/o ampliacions en els despatxos de la zona OAC. Aquesta mesura anirà condicionada a què els mòduls puguin quedar-se.
 • Tàrrega: La prioritat és l’ampliació dels vestidors femenins i sense determinar dates preveuen que aquesta reforma es produeixi amb celeritat.
 • Cervera: Es van fer canvis i la màquina de fred funciona correctament. A priori, no s’haurien de lamentar situacions com l’estiu passat.
 • Balaguer: S’ha realitzat l’ampliació dels vestuaris femenins i falta acabar algunes coses. També s’ha canviat i arreglat portes d’accés al pàrquing interior i exterior respectivament. No hi ha previsió de més obres per aquest 2023.
 • Ponts: El mateix dia de la reunió s’estava col·locant un extractor d’aire al menjador.
 • Les Borges Blanques: Posats els mòduls, falta condicionar l’interior de les dependències. Aquesta actuació es durà a terme al llarg del 2023. També se substituirà la porta del pàrquing.
 • Mollerussa: Tot i no fer-ne esment, en reunió d’Infraestructures de 7 de juny se’ns va informar que per aquest estiu es disposaria del projecte executiu i l’inici de les noves dependències es faria efectiu el 2024.

Incidències en Infraestructures, etc

 • Lleida. Previsió de millora climatització vestidors: Des d’Administració informen que a Lleida ja es disposa d’aire fred, que s’hauria de notar la millora. A banda, amb les obres d’aïllaments, etc., que es realitzarà a les dependències, el confort tèrmic encara millorarà més.
 • Caldera: Era nova del 2020. Ha donat molts problemes que han afectat en la disposició o no d’aigua calenta. S’han canviat diverses peces i finalment davant la constatació que ha sortit defectuosa, es canviarà.
 • Dutxes vestidors Lleida. Falta pressió, canvis sobtats de temperatura i hi ha fongs: Respecte a la qüestió de pressió i temperatura han fet diverses proves i és de difícil solució. Aquests canvis es produeixen quan hi ha tirades d’aigua dels vàters, i en conseqüència té més repercussió en moments de més afluència d’efectius treballant. Pel que fa als fongs de les dutxes procediran a treure-ho i tornar a siliconar, pintar i fer els arranjaments convenients.

Vehicles. Situació actual tant en nombre com amb estat, possibles renovacions i anàlisi de mancances en especial a Lleida

La demarcació de la RPP també pateix les conseqüències de tenir un parc mòbil envellit i així es trasllada novament. L’arribada de vehicles de paisà havia de produir-se al juny/juliol. La denúncia per part d’una de les empreses que va participar la licitació ha endarrerit el lliurament.
Pel que fa a els 176 vehicles de trànsit no se sap quants d’aquests arribaran a Ponent.
Dels vehicles logotipats als quals se’ls ha acabat el rènting, 20 han estat comprats.

Considerar amb els òrgans competents la necessitat de dotar als efectius d’una armilla reflectant personal

S’està avaluant per la Comissaria Genera Tècnica incloure-ho com a uniformitat i es lliuraran individualment per a cada persona.

Eleccions 28M. Motivació dels canvis d’última hora amb la conseqüència del no cobrament per part d’algunes persones

Ens donen la raó i manifesten que no va ser correcte el que va passar pel que fa al poc marge amb què es va poder informar.
El fet va ser que per ordres rebudes es van veure obligats a reduir efectius dels inclosos en el dispositiu per adequar-se als números demanats. Això va comportar que a Lleida, els efectius de torn de matí que havien de tenir remuneració, en el cas dels serveis estàtics van haver de quedar-se fora d’aquesta retribució. Des del sindicat es continuen fent tràmits per intentar canviar aquests criteris.
Aprofitant la nova convocatòria electoral del 23J, s’emplaça els caps de la RPP a què no passi novament situacions d’aquests tipus, a la qual cosa exposen que així s’intentarà, però que no poden fer-se càrrec d’ordres que puguin rebre a última hora, com va passar aquest 28M.

Altres qüestions

 • Planificacions recursos enfront situacions excepcionals:  Sorgeix la qüestió de treballar amb caràcter previ i estar preparats per situacions excepcionals que sorgeixen any rere any (incendis, cas d’ara de les rave, etc.) Es pretén que des dels òrgans competents es prevegi i agilitzi gestions de relleus, avituallaments, instal·lació de carpes… Ens manifesten que en la mesura de tot el possible s’intenta i es treballarà per a què així sigui.
 • Manca de caporals i sergents a regió: Sorgeix de nou la problemàtica existent amb especial greuge amb demarcacions com per exemple Mollerussa.  
  Aquesta deficiència està traslladada a CSUCOT i s’està a l’espera que de la nova promoció d’ascens es puguin cobrir aquestes mancances de caporals i sergents.

Per a qualsevol qüestió o suggeriment, no dubtis a contactar amb nosaltres.

Sempre Mossos d’Esquadra