RESUM REUNIÓ REGIONAL RPMB 18 de febrer de 2022

by | febr. 21, 2022 | COMUNICATS REUNIONS

En la reunió celebrada entre els sindicats representatius i els caps de la regió metropolitana Barcelona (RPMB) es van tractar els següents temes:

Pèrdua d’efectius a la Regió pel concurs investigació i jubilacions.


A causa del recent concurs d’investigació, la regió ha perdut efectius. Concretament, s’han perdut 64 agents, 16 caporals i 2 sergents.
Per pal·liar aquesta problemàtica, aquest pròxim mes d’abril es publicarà un oferiment, al qual podrà participar personal de la resta de Catalunya. Aquest oferiment es farà coincidir amb la resolució parcial del concurs d’investigació prevista per finals d’abril.
Respectes a les jubilacions s’han jubilat anticipadament 36 agents, 16 caporals i 9 sergents. ARSET és el servei més afectat de la regió i s’ha publicat un oferiment per cobrir aquestes mancances de personal. De moment, s’han presentat a l’oferiment 30 agents i 4 caporals.

Búnquer Nou Barris.


Recentment, s’ha fet un oferiment per cobrir les necessitats de personal del búnquer de Nou Barris. La intenció és que el búnquer comenci a funcionar aquest mes de març.

Roda ACD.


Es farà al mes de maig i encara no saben exactament quins efectius en seran els de major afectació, tot i que, si poden dir que els més afectats seran els de les darreres promocions.

Hores extres.


Durant la pandèmia, de les 9000 hores extres que es podia fer a la regió, es va baixar a les 7000. Actualment, ja s’ha recuperat la xifra de 9000 hores. Cal recordar, que aquestes hores són POEA i, que per aquest motiu el 25% d’aquestes hores les fa ARRO. A la resta de serveis, les hores extres es reparteixen tenint en compte les ràtios d’efectius de cada servei.

Formació Tir.


Està previst que aquests 2022, 3065 efectius passin per les pràctiques de tir.

Uniformitat.


A finals d’estiu-tardor està previst el lliurament de la nova uniformitat a la RPMB.

Vehicles de paisà.


Hi haurà pròximament un concurs amb el qual es pretén substituir els vehicles de paisà que acaben el rènting a finals de 2022.

Canvis ubicació de llocs de treball.


La OAC, que en l’actualitat està al carrer Aragó de Barcelona, serà traslladada pròximament a la seu de Fiscalia del carrer Pau Claris de Barcelona, sense poder-ne concretar la data prevista.
Pel que respecta a l’ASTMET, no ens saben concretar on anirà la ubicació final. Des de l’SME vam adreçar fa dies escrit a DGP reclamant saber la ubicació d’aquest destí (clica per veure comunicat de 7 de febrer) Continuarem insistint atenent a la importància de la qüestió.

Obres i reformes.


Les obres de l’edifici del carrer Bolívia de Barcelona estan previstes per la tardor de 2023.
A Ciutat Vella s’han canviat 4 dutxes que ja funcionen perfectament i estan pendents de canviar-ne 4 més.

Diferents qüestions d’alguns Grups i algunes Unitats i Àrees.


• Grup Medi Ambient: Actualment, està a Sarrià i encara estarà a Sarrià.

• FURA: Ara, a Fura regional hi ha 10 agents, 1 caporal i 1 sergent. S’ha creat fa poc i la idea és que segueixi en marxa. Formen part de URDI i saturen zones conflictives.

• ARIC i ARSET: ARIC té en l’actualitat 304 efectius quan la cobertura ha de ser de 300. Per tant, ara s’està per sobre de la cobertura.
EQUALIS dona servei a ARIC i ARSET i s’està treballant per tal que s’hagi d’activar el mínim possible.

• URIA i ACD: Des de l’SME tornem a insistir en la necessitat d’efectuar per aquests llocs de treball un passi a Nivell 2. Des de regió exposen que ara per ara, no hi ha cap novetat sobre el possible passi a nivell 2 d’URIA i ACD.
Com no pot ser d’altra manera, encara insistirem a la recerca de l’assoliment de reconeixement d’especialitat o complement retributiu per a aquests agents.

Per a qualsevol qüestió o suggeriment, no dubtis en contactar amb nosaltres.

Sempre Mossos d‘Esquadra