Reunió Administració de 22 de desembre de 2021

by | des. 23, 2021 | COMUNICATS INVESTIGACIÓ, COMUNICATS RECURSOS OPERATIUS, COMUNICATS TRÀNSIT, COMUNICATS USC

Dimecres 22 de desembre de 2021 ens hem reunit amb l’Administració per tractar una proposta d’acord on s’inclouen aspectes relatius a la nocturnitat, val de roba i retribucions de comandaments.


1. Nocturnitat:
Es planteja incrementar el preu de l’hora nocturna a la quantitat de 3,41 euros bruts per hora efectivament realitzada. Exposem a l’Administració que cal ser valents i que caldria fer una pujada més important del preu de l’hora nocturna com fan la majoria de policies modernes.
L’exempció de fer nits a partir de 55 anys, sols requerirà manifestació formal de voler acollir-s’hi.

Es vol crear un torn de nit voluntari (possiblement amb un Q7) que conviuria amb els actuals quadrants de M-T-N que seguiran vigents. La idea, és que aquest torn de nit voluntari pugui solucionar certs dèficits de personal que es produeixen en torns nocturns a causa de les segones activitats, adaptacions de llocs de treball, etc.
Pel que fa a l’horari Q7 i sabent que el romanent que genera és molt elevat, proposem l’aplicació d’un coeficient reductor que doni com a resultat la condonació d’una part rellevant d’aquest romanent, quedant una petita bossa d’hores que puguin ser utilitzades per formació.
Des de l’SME seguirem treballant a la recerca de millores relacionades amb la nocturnitat, una qüestió que fa molt temps que lluitem per a l’assoliment de millores.


2. Val roba de paisà:
Es suggereix canviar el val bescanviable per roba de paisà per una indemnització per la prestació de servei sense la uniformitat reglamentària, amb un import de 250 euros.
Pel que fa a aquest punt, valorem positivament que passi a ser un pagament directe sense val donades totes les incidències que aquest ha donat durant tots aquests anys. Ens alegrem que aquesta reclamació històrica de l’SME per fi s’aconsegueixi.


3. Classificació i actualització retributiva de llocs de comandament i l’actualització formativa dels comandaments.

Les retribucions dels comandaments es volen aplicar segons el lloc de treball que ocupin. En l’acord, es classifiquen els diferents llocs de treball ocupats, però no s’especifica el criteri de la classificació.
Demanem que se’ns informi dels criteris que porten a aquesta classificació perquè en cas que el criteri hagi estat les càrregues de feina de cada lloc de treball, també caldria aplicar aquest sistema retributiu a la resta d’escales del cos i, no només als comandaments.
Després de presentar-nos l’acord i els sindicats fer totes les seves aportacions, l’Administració es compromet a passar-nos en uns dies un redactat definitiu de la proposta d’Acord que en principi seria per aplicar-lo a partir de l’1 de febrer de 2022.

Sempre Mossos D’Esquadra