Reunió Comissaria Mobilitat Gener (II)

by | febr. 2, 2023 | COMUNICATS REUNIONS

El passat dilluns dia 30/01/23 es va continuar la reunió entre la CGMO, SAUC i els sindicats representatius, que no es va poder finalitzar el dia 19 de gener. Us donem trasllat dels punts tractats.

INCIDÈNCIA DEL NOU DECRET D’ESTRUCTURA A LA CGMO

Ens informen que tenen novetats al respecte i que finalment la CGMO no desapareixerà, com semblava després de l’últim esborrany del decret.
Des de l’SME ens alegrem que les nostres al·legacions i les de la mateixa CGMO, hagin donat els seus fruits.
Estarà sota la dependència de la Comissaria Superior Territorial i penjaran dues divisions, sense poder entrar a donar més informació d’aquestes divisions i àrees. Per tant, no podem donar més informació del redactat del Decret, ni informar si les actuals àrees continuaran dins de la CGMO. L’única informació que poden donar és que l’especialitat de trànsit sí que hi estarà, però que les ART dependran de les regions policials i no de la CGMO com volien, però sí que amb el nou redactat tindran més pes de què tenen actualment.

TRÀNSIT

 • Casc de Trànsit: Se sol·licita informació sobre la licitació de cascos.
  No ens la donen i ens demanen que traslladem la petició a la subcomissió de materials.
 • Uniformitat a l’especialitat: Es demana aclariment sobre si la nova gorra substitueix la boina actual que es fa servir a l’especialitat. Des de la CG Tècnica ens informen que els pantalons i gorra nova entregats substitueixen a la roba operativa blava ordinària, no a l’específica de l’especialitat. I no saben aclarir si la boina substitueix a la boina. Haurem d’esperar directrius.
 • Manca de material: ens comuniquen que les ART han comunicat que manquen actualment 18 etilòmetres evidencials, uns 40 etilòmetres digitals i 39 càmeres digitals. Aquestes mancances es traslladaran al SCT en una propera de reunió.
 • Manca de compensacions de caps de torn: ens informen que totes les peticions s’han tramitat i estan a l’espera de resposta.
  Des de l’SME insistim que la problemàtica actual no és amb la regulació d’aquestes places de Cap de torn, sinó de tots els caporals i agents que fan tasques de cap de torn sense cap mena de compensació. Des de la CGMO ens informen que no ens poden donar cap directriu al respecte, ja que qualsevol compensació (horària o de qualsevol mena) no s’ajusta a la normativa.

MARÍTIMA

 • Manca de material. Demanem escarpins i aletes: Des de l’SME insistim amb les mancances de material que pateix l’especialitat i que suposa que diversos companys hagin tingut durant el servei talls als peus per no disposar d’aquest material.
  Des de la CG Tècnica no ens volen donar cap mena d’informació al respecte i ens traslladen que són punts a tractar a la subcomissió de material. Aquesta qüestió ja s’ha traslladat per part de l’SME a aquesta subcomissió.
 • Instal·lacions a la base de Vilanova i la Geltrú: demanem informació de com està aquesta qüestió i ens informen que ja s’han realitzat els estudis i informes pertinents, i ja s’han traslladat. No tenen més informació al respecte.

ASA

 • Manca d’efectius a UI: Informen que han fet petició d’un oferiment de 3 places i s’ha elevat als responsables de SRHH.

Per qualsevol aclariment us podeu adreçar als delegats/des de l’SME.

Sempre Mossos d’Esquadra