Reunió de la RP Camp de Tarragona de 8 de novembre de 2023

by | nov. 10, 2023 | COMUNICATS REUNIONS

Nova reunió entre comandaments, administració i sindicats.

Ahir, 8 de novembre es va realitzar una nova reunió de comandaments de la Regió Policial del Camp de Tarragona, amb els serveis d’administració i les organitzacions sindicals amb representació al Consell de la Policia. A continuació us fem un resum dels punts que des del SAP i des de l’SME hem defensat.

1.- Comissaria de Districte de Salou.

Males olors: Respecte les males olors dels lavabos, l’Administració ens diu que ja està solucionada la incidència. Ens diuen però també, que de moment no poden fer més ja que les olors dels lavabos son conseqüència de la construcció.

Des del SAP i des de l’SME manifestem que les males olors suposen un problema de salubritat i per tant s’està incomplint la normativa vigent. Per tant reclamem que es facin quantes actuacions siguin necessàries per eliminar-les.

Obres de millora: Se’ns informa que estan aprovades des del passat 25 d’octubre. Per tant s’espera que les obres comencin a finals de febrer de l’any vinent.

Porta d’OAC i canvis de cadires: Conscients que cal canviar la porta, se’ns informa que ara per ara només poden fer que reparar-la. En quan a les cadires, l’Administració desconeix quina és la situació. No obstant si n’hi ha alguna en mal estat s’ha de posar en coneixement pel tràmit ordinari de la comissaria.

2.- Comissaria de Reus.

Estacionament de vehicles: Tornem a reclamar la necessitat de posar solució al problema d’estacionament, recordant de nou el nivell d’alerta per atemptat terrorista. I és que, tenint en compte que en el perímetre de la comissaria hi ha tot un seguit de vehicles encartats en diligències, podria adequar-se aquest espai per als vehicles dels efectius policials.

La Regió ens informa que de moment no hi ha cap espai més per a vehicles, malgrat que els serveis territorials segueixen fent gestions.

Mal estat taquilles vestidors: Per denúncia presentada, se’ns informa que son quinze les taquilles malmeses. Abans de final d’any n’arribaran de noves i les podran canviar. Des del SAP i des de l’SME recordem que les taquilles han de tenir unes mides determinades i que la manca d’espai no ha d’influir en el tipus taquilles que es compra.

Canvi d’ubicació del mostrador de ressenyes: Se’ns confirma que el canviaran d’ubicació en breu.

3.- Comissaria de Tarragona.

Dues pantalles per al despatx dels FURA: Tornem a reclamar que en el despatx del Grup Fura s’instal·li un terminal amb dues pantalles. Se’ns torna a contestar que segons el catàleg de lloc de treball, no pertoca un equip com el que es demana. Ho posarem en coneixement de la DSIP.

Màquina de vending: Ens informen que la propera vegada que s’observin insectes sortint de la màquina es posi en coneixement directe del Cap d’Administració. Des d’ambdues organitzacions estarem sobre el tema.

OAC Mallafré: Des del SAP i des de l’SME hem tornat a denunciar aquestes instal·lacions (manques de mesura de seguretat, taquilles, etc.). Respecte la denúncia se’ns informa que es canviaran totes aquelles taquilles que estiguin malmeses.

Sobre les mesures de seguretat se’ns torna a manifestar que no es preveuen actuacions que incrementin el nivell de seguretat de les dependències policials. Se’ns recorda que hi ha propostes per obrir comissaria conjunta amb la Guàrdia Urbana de Tarragona i que, si tot va bé, abans de finals d’any sabrem com serà.

4.- Comissaria de districte de Montblanc.

El passat 6 de novembre s’ha revisat el sistema de visionat de la baixada del pàrquing i segons ens diuen està correcte. Manifestem que no i que ni funciona correctament i el visionat és bastant, per no dir molt lent.

5.- Comissaria de Valls.

Hem denunciat l’exposició de la seguretat de la comissaria arran de les actuacions que ha fet l’Ajuntament davant les nostres dependències (carril bici, escombraries en el perímetre i fires just al costat). El Cap de la Regió ens informa que ho han comunicat al consistori i que el regidor de seguretat n’està al cas.

6.- Administració en general.

SAP i SME hem tornat a reclamar un canvi de les màquines de vending, ja que cal adequar el seu sistema de pagament als mitjans actuals (mòbil o targeta de crèdit). En resposta a la nostra demanda se’ns informa que son les màquines que estan licitades i cal per tant esperar que s’acabi el contracte de licitació.

Traslladaran al SERSECO el fet que les càmeres 360 no gravin a les persones que, quan visiten les comissaries, queden d’esquenes en adreçar-se a la peixera i per tant no pot identificar-se la cara.

Encara hi ha efectius que no han rebut la nova uniformitat o l’armilla antibales. L’Administració n’és conscient i ens asseguren que aquesta situació, en breu quedarà solucionada (estarem al cas).

Aquestes han estat les qüestions defensades per SAP i SME a la reunió regional. Per a qualsevol dubte, ampliació d’informació o aclariment podeu posar-vos en contacte amb els delegats i delegades del SAP i de l’SME a la RP del Camp de Tarragona.

SAP-SME Junts, serem millors!