Reunió regional RPCT 8 de març de 2023

by | març 9, 2023 | COMUNICATS REUNIONS

Us donem trasllat de les qüestions tractades per l’SME en la referenciada reunió.

CD Salou       

A la CD de Salou, en el vestuari de les dones, existeix la problemàtica del fet que les finestres no tanquen bé i amb temperatures exteriors tocant els 2 graus positius, entra el fred per les finestres, fent que poder canviar-se fos un moment desagradable i amb risc de refredats i altres malalties comunes que proliferen en aquesta època de l’any.

Sense deixar Salou, també ens hem queixat de les olors de clavegueres que fan els vestidors, tant d’homes com de dones i la necessitat de posar solució.

L’Administració ens ha contestat que han activat l’equip de manteniment per tal de solucionar el problema tant de les finestres i fer que aquestes tanquin correctament i que evitin el pas del fred com la millora de la problemàtica de les olors.

Preguntem sobre l’ampliació del vestuari i ens expliquen que els mòduls prefabricats estan comprats per Prefectura, però que Infraestructures ha paralitzat les obres, ja que volen fer un nou projecte.

ABP Tarragona

A l’ABP de Tarragona hem trobat unes deficiències en les càmeres de l’ACD, ja que 5 càmeres presenten anomalies en les imatges, a més també hem denunciat que existeixen punts morts on els companys no poden veure a la persona detinguda i que cal una millor il·luminació.

L’Inspector Cap de l’ABP de Tarragona, ens ha informat que s’ha fet una revisió d’aquestes càmeres i que efectivament existeixen un nombre d’òptiques que no enfoquen bé, d’altres estan brutes i existeixen punts morts que caldria revisar. Ens comenta que en 2 mesos iniciaran les obres de noves càmeres, amb millor resolució i una pantalla de 32″ per l’agent que presti servei a ADC per poder tenir una millor visió de l’interior de les garjoles.

S’ha demanat un vehicle 4×4 pel grup de proximitat, per tal de fer les tasques en les zones rurals del Tarragonès.

L’Inspector ens ha comentat que tot depèn de la Comissaria General Tècnica i que aquests no entreguen aquest tipus de vehicle perquè creuen que en el Tarragonès és innecessari. Així i tot, ens manifesta que tornarà a sol·licitar un vehicle 4×4, per si en el futur la CGT veu convenient entregar-lo a Tarragona.

Trànsit i ARRO

Es posa damunt la taula les problemàtiques del parc mòbil tant de Trànsit com d’ARRO.
Ens informen que està garantida l’entrega d’un vehicle per a Trànsit Tarragona el qual es lliurarà dins del 2023, així com d’un possible vehicle de paisà (aquest no és segur i es desconeix termini d’entrega).

De la queixa del mal funcionament de les furgonetes d’ARRO, l’administració i el cap de la Regió, coneixen la problemàtica. Saben que les Ford que utilitzen els equips d’ARRO han tingut problemes des del primer dia que es van adquirir i, no han estat a l’altura del que es demana per a un vehicle Policial.

Així i tot, l’Administració gestiona totes les reparacions el més ràpid possible.

Sala 112 Reus

Des de l’SME, es va demanar que cada taula d’operador, pugui tenir un endoll per poder connectar el telèfon de contingència i així evitar que els agents/les hagin de passar per darrere dels ordinadors i tocar els RACS on existeix tot el cablejat.

L’Administració ens informa que han comprat el material i que aviat iniciaran el treball per poder col·locar aquestes sortides elèctriques.

També vam sol·licitar que es col·loqués una segona font d’aigua a la segona planta i una tercera màquina de vending al menjador del 112 i des de fa unes setmanes l’Administració de l’edifici va fer realitat la petició.

ABP Vendrell

Novament, traslladem al Cap de la Regió del Camp de Tarragona l’augment delictiu que el territori del Baix Penedès ha vist incrementat en aquests últims anys i una solució tant pels escamots com per a l’OAC.
L’Intendent Cap de Regió, ens fa saber que coneix la problemàtica i és conscient de l’increment de població i delinqüència.
A més ens recorda el reforç que es va crear després d’una petició expressa que va fer l’SME i que es van oferir places comissionades per donar suport a aquesta comissaria.
Tot així continuen reforçant l’ABP, amb Comandaments d’altres Comissaries i que tenen present la problemàtica.
Ens comenta que sobre el tema de la feina d’OAC no es té pensat cap modificació i que a totes les comissaries s’ha incrementat la feina.
Pel que fa a l’SME, entenem que cal tractar el tema de l’OAC amb el Cap de la Comissaria del Vendrell, per tal de mirar si es pot ficar solució.

Torredembarra

Es pregunta que tal estan les obres de la pròxima comissaria a Torredembarra i quin és el futur d’aquesta.

L’Intendent Cap de Regió ens informa que de moment estan fets els fonaments, ell no té els plànols de la comissaria, però que en principi estarà finalitzada amb els terminis previstos.

Avui dia s’està estudiant, si aquesta comissaria tindrà competències en Instrucció de detinguts, garjoles efectives, etc.

Uniformitat

Es pregunta quan arribaran les noves jaquetes de la uniformitat i quan es distribuiran. El Cap d’Administració ens informa que ja han començat a repartir les primeres jaquetes i continuaran fent aquesta tasca en les següents setmanes.

Per a qualsevol qüestió o suggeriment, no dubtis en contactar-nos.

Sempre  Mossos  d’Esquadra