SAP i SME demanen a l’Ajuntament de Barcelona una zona perimetral de seguretat a la Comissaria de Nou Barris

by | gen. 23, 2024 | COMUNICATS ALTRES

L’increment de noves àrees i unitats en aquesta comissaria així com el nivell d’alerta per atemptat terrorista fa imprescindible la delimitació d’una zona segura en tot el seu perímetre.

El Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) i el Sindicat de Mossos d’Esquadra (SME-FEPOL) hem adreçat un escrit a l’Ajuntament de Barcelona reclamant que, de manera urgent, es delimiti una zona de seguretat en tot el perímetre de la Comissaria de Nou Barris.

Si bé, des d’ambdues organitzacions sindicals hem vingut reclamant millores en les mesures de seguretat de totes les dependències del cos de mossos d’esquadra, la de Nou Barris és una comissaria que ha tingut un increment considerable de noves àrees i unitats, algunes de les quals (per les seves peculiaritats) requereixen d’un espai absolutament controlat, que ni posi en risc el seu funcionament, ni la seguretat de les persones que hi estan destinades.

Una d’aquestes unitats a les quals fem referència és que s’encarregarà de gestionar el Magatzem Central de Substàncies Estupefaents de Catalunya (MACSE). Que el principal magatzem de substàncies estupefaents de Catalunya s’implanti a la Comissaria de Nou Barris fa imprescindible la necessitat d’incrementar les mesures de seguretat de les instal·lacions i la d’assegurar el seu perímetre dins del qual, després de la corresponent instal·lació del sistema de videovigilància, només hi poguessin estacionar vehicles autoritzats.

A més, juntament amb el MACSE, Nou Barris acollirà de manera imminent els efectius de l’ARTU per la qual cosa, s’ampliarà també la presència d’efectius policials en el districte i les dependències policials.

Per tot plegat, SAP i SME (en l’escrit adreçat al regidor del districte i al gerent municipal) hem demanat a l’Ajuntament de Barcelona que als carrers adjacents a la comissaria es substitueixi la zona verda actual per una zona delimitada per a vehicles autoritzats.

Però no ha estat aquesta l’única proposta que des d’ambdues organitzacions hem proposat a l’Ajuntament de Barcelona. Una altra de les que també s’han proposat ha estat la d’habilitar una zona d’estacionament adossada al lateral de la Comissaria, acotada amb un tancament perimetral la qual (d’acceptar-se) tampoc comportaria la reducció d’espai comú a la via pública.

En qualsevol cas, des del SAP i des de l’SME hem presentat un paquet de propostes a fi d’incrementar la seguretat de la zona perimetral d’aquesta comissaria, les quals esperem que siguin estudiades i acceptades per l’Ajuntament de Barcelona.

SAP-SME Junts, serem millors!