SAP i SME tornem a Madrid per reclamar millores sobre jubilació anticipada

by | des. 4, 2023 | COMUNICATS ALTRES

Malgrat el dret a la jubilació anticipada ja està reconegut, encara queden qüestions pendents a resoldre com és el reconeixement de l’antiguitat en altres cossos policials.

El cos de mossos d’esquadra, des del gener del 2022, ja té reconegut el dret de la jubilació anticipada. Una qüestió que s’ha assolit després de les gestions que com a sindicats majoritaris del cos de mossos d’esquadra vam arribar a fer, tant a nivell autonòmic com estatal.

No obstant encara resten algunes qüestions pendents per resoldre sobre aquest tema. Qüestions que ni el Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL), ni tampoc el Sindicat de Mossos d’Esquadra (SME-FEPOL) hem oblidat o deixat de banda i hi hem seguit treballant.

I és que recordem que aquelles persones membres del cos de mossos d’esquadra que venien d’altres cossos policials (ja sigui Guàrdia Civil, com Policies Locals) el Ministeri de la Seguretat Social no els reconeix la cotització corresponent, la qual suposava un retard en el gaudiment del dret de la jubilació anticipada. A més, la cotització dels anys gaudits per jubilació anticipada dels efectius policials tampoc es tenia en compte, malgrat el sistema ens aplica una sobrecotització al llarg de tota la nostra carrera professional.

Aquests extrems suposaven al nostre entendre, un clar greuge comparatiu entre persones funcionàries i trencaven de facto, el principi d’igualtat sota el qual han d’actuar les administracions públiques i per tant, des de la consecució del dret, SAP i SME hem vingut reivindicant una solució al respecte.

És per això que ahir dijous i avui divendres, representants d’ambdues organitzacions sindicals hem tornat a reclamar al Ministeri de la Seguretat Social del Govern d’Espanya una solució definitiva, especialment en el reconeixement de l’antiguitat en altres cossos policials.

No entenem i així ho hem traslladat que, especialment en el cas dels policies locals, no se’ls reconeguin els anys treballats com a tals si a més, també se’ls aplica una sobrecotització al respecte, igual com la que s’aplica en el cas del cos de mossos d’esquadra. 

Per tant, ambdues organitzacions seguirem reivindicant a tots els nivells aquest reconeixement, fins que s’acabi computant l’antiguitat i es permeti a les persones afectades, jubilar-se abans que ho poden fer ara en no reconèixer-se-li.

Per altra banda no entenem tampoc, com el Departament d’Interior i el Govern de la Generalitat, malgrat SAP i SME hem portat aquesta qüestió al Consell de la Policia, no hagin fet ni una sola gestió més al respecte.

És per això que, en compliment dels seus deures i davant la negativa manifestada fins el moment pel Ministeri, ambdues organitzacions sindicals tornem a instar al Departament que reiniciï de manera immediata aquesta reclamació i pressioni al Govern de l’Estat en el reconeixement esmentat.

SAP-SME Junts, serem millors!