Una avaria en el sistema de climatització de la Comissaria de Manresa provoca temperatures desorbitades

by | juny 28, 2023 | COMUNICATS SALUT LABORAL

Dilluns 26 i dimarts 27 de juny de 2023, unes fortes pujades de temperatura han coincidit amb la avaria del sistema de climatització de la Comissaria dels Mossos d’Esquadra de Manresa.

Totes les estances d’aquestes dependències policials han patit un augment de temperatura sobtada i desmesurada que ha obligat als efectius policials (els que podien) a portar ells mateixos ventiladors propis, ventalls i tota mena de dispositius que permetessin mitigar les conseqüències nocives d’aquestes temperatures. Ja no només pel seu confort físic sinó per pal·liar els que la mateixa ciutadania patia in-situ quan acudien a presentar denúncies als locutoris destinats a OAC (Oficines d’Atenció al Ciutadà).

Una avaria en el sistema de refrigeració, presumptament per la pèrdua de gas en el circuit, (cosa que ja ha passat en repetides ocasions pel mal estat del sistema actual) ha fet que estances on hi ha serveis tant sensibles i bàsics com recepció o oficines de OAC que funciones 24 hores al dia durant tot l’any, arribessin a registrar temperatures interiors de més de 30°C. Han estat contínues les queixes dels agents afectats i ha quedat pal·lès el malestar de la ciutadania en patir de primera mà aquestes temperatures infernals.

A tals extrems han arribat els fets que els mateixos policies han fet arribar el seu descontent i profund malestar als delegats sindicals del SAP-SME-FEPOL que no han dubtat ni un moment en exigir, als responsables, una solució immediata a la situació patida al lloc.

Aquest mateix dimarts dia 27 de juny i després de moltes hores de lluita i gestions, el SAP-SME-FEPOL ha aconseguit que l’Administració col·loqui de forma provisional una sèrie de “pingüinos” mòbils a la zona de la peixera i a les estances d’OAC, ja que aquests son els llocs amb major afluència diària de personal i ciutadania, per tal de revertir part d’aquest augment de temperatura i aconseguir així restablir “certa” normalitat i confort a agents i ciutadans.

Els delegats del SAP-SME-FEPOL a la zona seguiran de ben a prop aquesta evolució per comprovar en primera persona com evolucionen aquests extrems referents a la “presumpta” avaria del sistema, així com també seguiran de prop els terminis establerts que l’empresa que ha guanyat la licitació d’un nou aparell centralitzat ha donat i s’ha d’encarregar de canviar el vell i espatllat sistema de climatització, per un altre de nou que ja es troba a l’espera de muntatge a les mateixes instal·lacions.

SAP-SME Junts, serem millors!