UNIFORMITAT: UN ALTRE HIVERN DESASTRÓS ALS MOSSOS

by | abr. 5, 2021 | COMUNICATS SALUT LABORAL

Passen els anys, i moltes de les carències llargament reivindicades per les organitzacions sindicals de moss@s, segueixen sense solució.

El cos segueix avançant gràcies a la voluntat, esforç i sacrifici dels seus treballadors i treballadores, no per la gestió administrativa i política en què ens veiem immersos.

Massa anys amb propostes incomplertes, millores sense assolir, desgavells interns que no ens porten enlloc, així com una gran manca de voluntat d’escoltar i negociar amb els representants dels treballadors.

Vam acabar un 2020 per oblidar, amb el confinament de La Cerdanya i el Ripollès. Per realitzar aquest tancament, a peu de carretera hi érem presents uns grans treballadors i treballadores amb un nom comú, Mossos d’Esquadra. Ho fèiem amb unes condicions climatològiques i temperatures que sols de sentir feien atemorir als més valents. Lamentablement, tot i les llargues reclamacions, reivindicacions, denúncies, debats al parlament, etc., aquests professionals, continuem treballant amb una uniformitat que fa vergonya. I ho fem així, perquè la nostra “empresa”, es digui DGP, Interior, Generalitat, …, no ens ha dotat de la uniformitat que caldria esperar per a uns treballadors essencials públics.

Comença el 2021 i el pas del temporal Filomena fa de les seves al seu pas per Catalunya. Novament, aquests servidors públics de nom Mossos d’Esquadra, continuem realitzant l’activitat laboral amb unes condicions impròpies pel que respecta a una uniformitat policial. 

Inexistència de botes adients de recanvi en tots els casos, supòsits sense pantalons d’aigua, pantalons no adequats pel fred en moltes unitats com seguretat ciutadana, fins i tot efectius d’ordre públic sense tenir encara jaqueta, …, són alguns exemples.

D’aquí, que davant aquesta vergonya i aquest no fer per part dels òrgans governamentals competents, és molt més de lloar la gran professionalitat mostrada per aquests treballadors/res públics al servei de la ciutadania. 

Companys i companyes, gràcies de nou per aquest veritable esforç.

Des de l’SME seguirem lluitant en tots els àmbits possibles per arribar a assolir una uniformitat adequada al que requereix un cos policial com el nostre.