Vehicles 4×4 per a les Comissaries de Ripoll i Olot

by | nov. 2, 2023 | COMUNICATS USC

Adrecem escrit a la DGP exposant la problemàtica d’aquest territori.

Les comarques de la Garrotxa i el Ripollès son comarques amb un ampli entramat de pistes forestals i camins de muntanya de difícil accés amb vehicle a motor. Son moltes les masies habitades a les quals només s’hi pot arribar per aquests camins o pistes forestals.

Actualment les Comissaries de Ripoll i Olot no disposen de cap vehicle 4×4 que permeti accedir amb garanties per aquests vials. Anys enrere es disposava dels NISSAN TERRANO i qualsevol incidència que hi havia en aquestes zones de difícil accés podien ser ateses amb rapidesa i eficàcia.

Actualment, qualsevol incidència que es doni en alguna masia allunyada de les vies principals a la que s’hagi d’accedir per aquest tipus de camins, no pot ser ni atesa per la falta de vehicles 4×4 que tenen aquestes destinacions.

Per posar un exemple, fa pocs dies la comissaria de Ripoll va haver de fer front a un incident per un boletaire que no havia tornat a casa. Des del SAP i des de l’SME hem de denunciar que el cos de mossos d’esquadra no va poder participar en la recerca d’aquesta persones perquè no es disposava dels mitjans adequats (vehicles) per accedir a la zona on es trobava.

És per tot l’exposat que hem peticionat a la DGP que es doti d’almenys un vehicle 4×4 a cadascuna de les comissaries citades i poder prestar el servei de seguretat adequat.

SAP-SME Junts, serem millors!