ARSA i el sistema de seguretat necessiten la implantació de mesures urgents i permanents

by | set. 17, 2024 | COMUNICATS USC

Els delictes i les detencions es disparen a l’aeroport Josep Tarradellas. L’increment d’efectius és imprescindible però no pot ser en cap cas l’única mesura que s’apliqui.

En data de 3 de juliol i en plena campanya d’estiu, el Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) i el Sindicat de Mossos d’Esquadra (SME-FEPOL) denunciàvem públicament la càrrega de treball que aguantaven els efectius policials destinats a l’aeroport Josep Tarradellas.

Tal i com dèiem en aquell comunicat, l’increment exponencial del nombre de detencions ja havia incrementat llavors, el nombre de serveis i d’assistències, així com també les denúncies a l’OAC xocava frontalment contra la falta d’efectius que tenia aquesta destinació #sotamínims.

Acabàvem aquell comunicat instant al Departament d’Interior, la Direcció general de la policia i la Prefectura del moment a prendre consciència de la situació que venien patint els efectius policials d’aquesta destinació.

No obstant, des d’ambdues organitzacions sindicals volem denunciar públicament que la situació d’ARSA no només es soluciona amb la manca d’efectius. És evident que l’aeroport de Barcelona pateix un increment de furts i robatoris perpetrats per una multi reincidència que ataca dia rere dia aquesta infraestructura estratègica del país.

Per la pressió que s’hagi pogut fer en alguns punts de la ciutat comtal, cal observar si la delinqüència s’ha pogut traslladar en aquest cas, fins a l’aeroport Josep Tarradellas ja que és enorme l’increment de delictes perpetrats en aquesta destinació i les detencions realitzades per uns efectius policials que no poden aguantar per més temps, seguir treballant al 200% de les seves possibilitats.

La sensació d’inseguretat que percep la ciutadania (i que els mossos i les mosses que treballen a l’aeroport observen diàriament) es suma a un sentiment de frustració policial que veu com, malgrat els esforços policials, els multi reincidents segueixen delinquint sense rebre les mesures correctores que la llei preveu.

Per tant és imprescindible que, no només el cos de mossos d’esquadra, sinó el conjunt de la classe política i el propi executiu prenguin consciència que Catalunya (i les seves infraestructures estratègiques) no poden seguir amb la situació actual.

Des del SAP-FEPOL i des de l’SME-FEPOL hem de denunciar particularment, el cansament manifest que pateixen tots els efectius policials destinats a l’aeroport Josep Tarradellas. Però la baixa penalitat que la llei contempla sobre la multi reincidència delictiva, sumat a la saturació que pateixen els propis jutjats, fa que no únicament es pugui solucionar aquesta situació, amb un increment d’efectius.

Dotar de més policies la plantilla d’ARSA és necessari i urgent. Però en cap cas pot ser l’única mesura. El “sistema” ha d’adequar-se a aquesta “situació” ja que en cap cas ens podem permetre que seguim detenint a individus amb més de 90 detencions o persones que no dubten en trencar ordres de prohibició d’apropament, mentre les conseqüències d’aquests incompliments segueixin essent nuls o insuficients.

SAP-SME Junts, serem millors!