SAP i SME reclamem millores en mesures de seguretat de la Comissaria de Reus

by | set. 30, 2024 | COMUNICATS ALTRES

Després dels greus incidents ocorreguts la setmana passada, des d’ambdues organitzacions sindicals hem presentat una proposta de paquet de mesures per incrementar el nivell de seguretat d’aquesta comissaria.

El passat 24 de setembre, el Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) i el Sindicat de Mossos d’Esquadra (SME-FEPOL) reclamàvem públicament la revisió dels protocols d’actuació amb malalts mentals que el cos de mosso d’esquadra i els serveis d’assistència sanitària havien de derivar al Centre de Salut Mental Pere Mata de Reus.

No obstant això, des d’ambdues organitzacions sindicals també considerem que cal incrementar les mesures de seguretat que actualment presenta aquesta comissaria ja que, arran de l’incident ocorregut, ha quedat en evidència aquesta necessitat.

Recordem que tant la Llei 31/1995 de prevenció de riscos laboral, com el Reial Decret 486/1997 de disposicions mínimes en llocs de treball i el pla de Prevenció i Protecció antiterrorista decretat pel propi Ministeri de l’Interior consideren imprescindible que tot edifici públic (i en especial els policials) han de complir unes mesures específiques (instrucció 6/2017).

Així mateix, recordem que a dia d’avui ens trobem en nivell 4 sobre 5 d’alerta antiterrorista (NAA), i per tant cal adoptar aquelles mesures imprescindibles que garanteixin la seguretat dels policies (i també de la ciutadania) que es troba a l’interior de la comissaria.

És per això que avui, ambdues organitzacions sindicals hem adreçat un escrit a la Responsable de gestió Tècnica d’Infraestructures de Cossos Operatius del Departament d’Interior a fi  que revisi tots els elements de seguretat de la Comissaria de Reus i en especial les portes que donen accés al seu interior.

Recordem que segons la normativa, el vestíbul de recepció han de ser del tipus RC1 les quals han de mostrar una capacitat de suportar una contundència determinada que dificulti el seu trencament i la possibilitat de poder accedir a l’interior de les comissaries (UNE-EN-1627-2021).

Per aquest motiu, des del SAP-FEPOL i des de l’SME-FEPOL (reforçat a més per l’incident de la setmana passada) hem reclamat al Departament d’Interior que, amb la màxima celeritat possible, confirmi que aquesta Comissaria compleix amb tots els requisits de seguretat i en especial, totes les portes i accessos que obren pas a l’interior de les dependències policials.

Així doncs, des d’ambdues organitzacions sindicals esperem que el Departament d’Interior doni les indicacions oportunes a fi que es revisin totes i cadascuna de les mesures de seguretat d’aquesta Comissaria i faci les actuacions pertinents que asseguri el compliment íntegre de la normativa vigent sobre mesures de seguretat en dependències policials.

SAP-SME Junts, serem millors!