Actes de les esquadres del CME: NO HI SEREM!!

by | març 26, 2024 | COMUNICATS ALTRES

SAP i SME anunciem que, com a acte de protesta, no assistirem als actes de les esquadres. No obstant sí volem traslladar les nostres felicitacions a tot el col·lectiu.

Un any més, es dona el tret de sortida als actes de les esquadres a les regions policials del CME i que culminaran amb l’acte final central de tot el cos.

Els sindicats SAP-FEPOL i SME-FEPOL com a mesura de protesta anunciem que no assistirem a cap acte de celebració de les esquadres per dues raons molt diferents:

  1. D’una banda, seguim reiterant que el sistema d’atorgament de felicitacions i medalles és molt subjectiu i provoca greuges entre agents que per actuacions meritòries similars, uns reben felicitació o medalla, i altres no.

    Hem sol·licitat en diverses ocasions “millorar” aquest sistema establert d’atorgament i fins a data d’avui, res no ha canviat al respecte.

  2. Per altra banda, el menyspreu  que l’actual Departament d’Interior ha mostrat cap al nostre col·lectiu en comparativa amb altres sectors d’empleats públics.

Només cal veure com a diversos col·lectius de la Generalitat se’ls hi han incrementat les retribucions de forma substancial i, en canvi, al CME únicament s’ha signat un acord que si el comparem amb altres acords, és absolutament de mínims.

Per posar un exemple d’aquest menyspreu, un bomber/a en l’inici de les negociacions cobrava 3000 euros i escaig més que un mosso/a.  El nostre objectiu en el sí de Mesa de Negociació, era retallar diferències entre uns treballadors i treballadores que formem part del mateix departament. Lluny d’això, després que sindicats de tots dos col·lectius hagin signat els seus acords, la diferència encara s’ha fet més gran i la distància d’un mosso/a amb un bomber/a,  ja és de més de 5000 euros.

Podríem posar més exemples en comparativa amb d’altres col·lectius però creiem que aquest ja és suficient per copsar la realitat.

Per tot plegat, des del SAP-FEPOL i SME-FEPOL seguirem insistint per tal d’assolir millores, continuarem dialogant amb qui calgui, farem concentracions quan procedeixi, recollirem signatures fins que faci falta, i així, un llarg etcètera fins que assolim les millores que el cos de mossos d’esquadra es mereix.

Per acabar, volem traslladar la nostra enhorabona a companys i companyes felicitats, així com a tota la resta que sense estar-ho, amb el seu esforç i treball diari, contribueixen de forma notòria en garantir una seguretat tan convenient i necessària per a la ciutadania.

SAP-SME Junts, serem millors!