Arxivada la causa contra un mosso i un caporal investigats per delictes de lesions durant el tall de la Meridiana

by | jul. 3, 2023 | COMUNICATS JURÍDIQUES

L’Audiència Provincial de Barcelona arxiva definitivament la causa i n’obre una altra per delicte d’atemptat contra agents de l’autoritat.

Els serveis jurídics del SAP-SME-FEPOL, sota la direcció lletrada d’Adriana Ruscalleda, han assolit que l’Audiència provincial de Barcelona confirmi l’arxiu de la causa oberta contra un agent i un caporal del Grup Regional de Motos de la RPM de Barcelona, investigats per un delicte de lesions i un delicte contra la integritat moral.

Els fets es remunten a l’any 2022 quan per ordres del cap del dispositiu, els efectius policials van procedir a la identificació d’un individu que es trobava a l’interior d’un grup de manifestants que havia tallat l’Avinguda de la Meridiana de la localitat de Barcelona, impedint la lliure circulació de vehicles i incomplint d’aquesta manera, la Resolució 10019 de la DGAS sobre prohibició de tall i via de circulació.

El ciutadà, no només no va col·laborar amb la força policial sinó que, en un intent de fugida, va resistir-se activament propinant un cop de puny al caporal, causant-li lesions que des d’un inici van quedar acreditades. Per contra, i davant la denúncia dels efectius policials, aquest ciutadà va interposar càrrecs contra els mateixos, denunciant-los per delicte de lesions i per delicte contra la integritat moral.

Per aquest motiu, el Jutjat d’Instrucció número 13 va obrir procediment abreujat. Un procediment, que si bé el Jutjat d’Instrucció va resoldre arxivar provisionalment, donant així  suport als arguments defensats pels nostres serveis jurídics, va ser recorregut a l’Audiència provincial per l’acusació particular.

És per això que ara, l’Audiència de Barcelona ha estimat de nou els arguments esgrimits pels serveis jurídics de SAP-SME-FEPOL i ha confirmat l’arxiu de la causa oberta contra els nostres companys, obrint a més judici oral contra aquest ciutadà, per un delicte d’atemptat a agents de l’autoritat, juntament amb un delicte de lesions.

Per tot plegat, les nostres organitzacions sindicals es mostren satisfetes pel resultat obtingut i per la tasca que han desenvolupat els nostres serveis jurídics en aquest cas, els quals no només han assolit l’arxiu de la denúncia, sinó que ara seguiran en el procediment obert contra aquest individu.

SAP-SME Junts, serem millors!