Arxivada la causa contra vuit efectius del CME acusats de lesions, en aturar una festa il·legal en època COVID

by | febr. 19, 2024 | COMUNICATS JURÍDIQUES

El Jutjat d’Instrucció arxiva la causa contra els mossos d’esquadra i segueix la causa contra dos dels denunciants (ara denunciats) per delicte de lesions i atemptat als agents de l’autoritat.

El Jutjat d’Instrucció número 5 de Sabadell ha arxivat la causa oberta contra un caporal i set agents de la Unitat de Seguretat Ciutadana de la Comissaria de Sabadell (tots ells defensats íntegrament pels serveis jurídics de SAP-SME-FEPOL) acusats d’un delicte de lesions.

Sota la direcció lletrada de Xavier Tudor, la Titular del Jutjat d’instrucció ha tancat la carpeta que durant gairebé tres anys ha tingut a set efectius del cos de mossos d’esquadra acusats d’uns fets que ara finalment han quedat arxivats.

Els fets es remunten al 4 d’abril del 2021 (època de pandèmia)  quan diversos veïns d’ètnia gitana es trobaven a l’interior d’un domicili celebrant una festa sense respectar cap de les mesures sanitàries aleshores vigents.

En ser requerits pels efectius policials degudament identificats, els ocupants de la casa -al crit de “hijos de puta- van mostrar una oposició clara, arribant a colpejar als efectius policials, reguardant-se posteriorment a l’interior del domicili.

Agressions físiques, insults i llançament d’objecte des d’una segona planta, alguns dels quals van arribar a impactar sobre efectius policials provocant-los-hi les  lesions que els nostres serveis jurídics han acreditat, va ser la resposta d’uns individus que van actuar en tot moment de manera violenta i que fins i tot, no van dubtar a muntar barricades per evitar l’actuació policial.

Davant la reiterada negativa dels veïns, els agents van decidir accedir a l’interior del domicili i treure als ocupants del mateix, procedint així a la seva detenció.

Malgrat les denúncies interposades per aquests mateixos individus contra l’actuació policial, el serveis jurídics de la FEPOL han desacreditat la seva versió, aconseguint l’arxiu de tots els càrrecs de lesions i de inviolabilitat de domicili.

Alhora, el Jutjat d’Instrucció número 5 de Sabadell, donant credibilitat a la versió defensada pels nostres serveis jurídics, ha decidit seguir la causa contra dos d’aquests individus, per delictes als agents de l’autoritat i delictes de lesions.

Per tots els motius esmentats, des del SAP i des de l’SME celebrem l’arxiu de la causa oberta contra els nostres companys i alhora que es segueixi  el procediment penal contra uns individus que en tot moment van actuar amb absolut menyspreu contra la força policial.

SAP-SME Junts, serem millors!