Cal ampliar la dotació d’eines policials que a dia d’avui té el cos de mossos d’esquadra

by | set. 29, 2023 | COMUNICATS ALTRES

En el Consell de la Policia celebrat avui, SAP i SME hem reclamat la dotació a tots els policies d’esprais de defensa i la dotació per patrulla d’un dispositiu conductor d’energia (tasser).

Son cada vegada més freqüents els episodis violents que els policies del país pateixen. Els desordres públics s’han convertit fins i tot en algunes ciutats, part del seu programa de festes majors. I el sentiment de desprotecció que sentim les policies i els policies de Catalunya s’incrementa amb cadascun d’aquests episodis.

Per aquests motius, des del SAP i des de l’SME venim reclamant des de fa temps al Departament d’Interior que cal incrementar les eines que les dotacions i els efectius policials disposen a dia d’avui.

En aquest sentit, en la sessió ordinària del Consell de la Policia que s’està celebrant avui, ambdues organitzacions sindicals hem tornat a reclamar al Departament d’Interior que doti a tots els efectius del cos de mossos d’esquadra d’esprai de defensa i amplií, a una per patrulla, la dotació de dispositius conductors d’energia (coneguts com a tasser).

Des del SAP i des de l’SME no entenem i així es dirà avui, que mentre el propi Departament d’Interior ha autoritzat la dotació d’esprais de pebre de gel balístic (prèvia d’un curs preparatori) al personal de seguretat privada de rodalies de Catalunya, metro i tram, no actuï en la mateixa direcció amb les persones membres del cos de mossos d’esquadra.

A aquest efecte considerem que aquesta ha de ser una eina fonamental per a la tasca policial, més quan han ocorregut quantitat important d’actuacions policials compromeses en les quals, els efectius policials només han tingut accés a l’arma de foc per defensar-se.

Alhora tampoc entenem que, essent cada vegada més els cossos policials que han anat incorporant les “tasser” com a eina policial, no s’ha actuat en aquesta direcció amb el cos de mossos d’esquadra.

Des d’ambdues organitzacions sindicals considerem que les dues eines sol·licitades son i han de ser complementàries a les armes de foc i per tant, poden ser útils per solucionar situacions compromeses d’una manera molt menys lesiva.

Per tant, una vegada més hem demanat al Departament d’Interior que prèvia informació al propi Parlament de Catalunya d’aquesta necessitat, iniciï els tràmits oportuns per implantar aquestes dues eines policials per al cos de mossos d’esquadra.

SAP-SME Junts, serem millors!