CONSELL DE POLICIA 22 DE GENER (Part I)

by | març 31, 2021 | COMUNICATS REUNIONS

Aquest divendres 22 de gener, s’ha realitzat telemàticament el primer Consell de la Policia del 2021. Curiosament, l’últim a celebrar-se va ser fa quasi un any, el 24 de gener de 2020. Entre aquest període, moltes reunions de diferents tipus arran de la situació produïda pel Covid-19 i, malauradament hem de ser crítics, escasses millores pel col·lectiu, ni tan sols en aquelles que no generen despeses econòmiques.

Degut a aquest llarg període sense Consell de Policia, tots els sindicats plegats, havíem presentat més de 40 punts a debatre. En el nostre cas concret, 27 punts. 

Atenent a la previsible i evident llarga durada del Consell, ja s’havia establert que aquest, s’hauria de celebrar en dues jornades.

En aquest primer dia, els punts tractats han estat els següents:

  • Constitució del Consell de conformitat amb el resultat de les eleccions realitzades en data 11 de març de 2019. 
  • Aprovació de l’acta del darrer Consell de la Policia. 
  • Lectura per part de la DAI dels informes sobre expedients disciplinaris. 
  • Modificació de la Llei 10/1994 per incloure com a infracció disciplinària molt greu, les conductes d’assetjament. 
  • Sobre la petició feta de recuperació del FAS, el complement de productivitat, …, aquests seguiran suspesos. La seva recuperació s’ha d’establir en una llei de pressupostos.

Es mantenen les previsions de devolució de la paga extra de 2014. És a dir, 55% de la paga aquest 2021  i el 45% restant al 2022. 

L’increment del 0’9%  previst per aquest any 2021, desconeixen quan s’aplicarà. Quan es faci efectiu, serà amb efectes retroactius de 1 de gener de 2021. 

  • El Director General ens ha informat sobre l’activitat desenvolupada per la DGP durant l’any 2020. En el decurs d’aquest apartat s’ha exposat la situació de concursos, gestió COVID, infraestructures, etc.
  • Sembla ser, que aquest any 2021 definitivament serà l’any del canvi en la uniformitat. Ja toca! I fa anys que tocava! Caldrà estar expectants a aquesta qüestió. El proper pas serà que les peces assignades a cada efectiu, siguin les suficientment necessàries i no tinguem mancances ja des d’abans de començar.

A partir d’aquest punt, s’ha ajornat el Consell de la Policia fins a divendres vinent, donat que el Conseller d’Interior s’havia d’absentar perquè tenia una altra reunió. 

Per tant, dia 29 de gener es reprendrà el Consell de Policia amb la resta de punts previstos.