Consell extraordinari de la policia 24 d’octubre 2022

by | oct. 25, 2022 | COMUNICATS REUNIONS

Aquest dilluns 24 d’octubre de 2022 va haver-hi un Consell Extraordinari de la Policia amb un únic punt a l’ordre del dia: Informar sobre els canvis al capdavant de la Prefectura.

Entre els presents, d’una banda, unes persones representants de l’Administració, encapçalades com a màxim òrgan pel conseller d’Interior, el Sr. Joan Ignasi Elena.
Per altra banda, uns representants sindicals, amb l’absència més que previsible d’una de les organitzacions representatives.

Com si es tractés de la posada en escena d’una estrena cinematogràfica, s’exposava el guió previst i clarament preparat per part dels òrgans de l’Administració.

Per començar, es feia esment i presentació dels nous càrrecs del Departament, per donar pas a posteriori, a l’explicació dels canvis en la Prefectura.

Sentint les exposicions del conseller, la pel·lícula de terror viscuda a Mossos aquestes setmanes, es convertia en un drama de sobretaula on els actors principals allí presents, eren unes víctimes del sistema.

El conseller manifestava haver passat uns dies molt complicats, mentre que a la vegada es mostrava molt molest per determinades publicacions en premsa, especialment fent menció a les que afectaven l’actual Comissari en Cap Eduard Sallent.
El sorprenent va ser, quan tot un conseller va exposar que un escarni d’aquest tipus, no s’havia produït mai en cap servidor públic. Des de l’SME, en torn de paraula, li vam contradir aquesta exposició i lamentem que el Sr. Elena s’oblidi d’un gran nombre d’agents que han estat “linxats” mediàticament i a més a més sense el suport que tocaria per part de la mateixa institució a qui representen. (clica per veure comunicat)

El conseller va continuar l’exposició agraint la feina que havia fet l’anterior Comissari en Cap Josep Ma Estela, per a continuació explicar els motius del cessament, que s’havien produït entre altres en la manera de com concebre l’organització.
Va exposar que la Prefectura ha de ser coral i no sols d’una persona i ha de ser el conseller qui nomena la Prefectura, qüestió aquesta que també va ser discrepant amb l’antic Comissari en Cap.
Assumeix la màxima responsabilitat en què aquest procés de la Prefectura no hagi acabat de funcionar, però recorda que 3 de les 4 persones que hi havia, continuen estant al capdavant formant equip.
Una vegada més lamenta les filtracions produïdes en mitjans de comunicació i premsa que reconeix han danyat la imatge del cos de Mossos d’Esquadra.

Pel que fa a l’exposició de l’actual Comissari en Cap Eduard Sallent, aquest va agrair la celebració del Consell Extraordinari i no va voler entrar en la qüestió del relleu.
Tampoc va fer valoracions en respecte a les publicacions dels mitjans i va limitar-se bàsicament a defensar la seva innocència en referència a algunes informacions on se l’acusava d’haver dificultat investigacions. En aquest aspecte, va esmentar a qui va ser també conseller d’Interior, el Sr. Miquel Sàmper, de qui diu que hauria pogut cometre un presumpte delicte de calúmnies i que davant aquests fets, han donat trasllat al Gabinet Jurídic del departament d’Interior per les possibles mesures a prendre.

En el torn de paraules i preguntes, unanimitat entre els assistents en la pèssima imatge que s’ha donat del cos.

Per part nostra de l’SME, qüestions esmentades que no han obtingut resposta:

  • Idoneïtat o no, que sigui un polític qui nomeni la Prefectura.
  • Insistim al conseller si realment són sabedors o no, de qui efectua aquestes filtracions (en exposició inicial manifestava no ser-ne sabedor)
  • Casualitat o no que en crisi de govern de la Generalitat, esclati la crisi a Mossos.
  • La greu errada en què el conseller ha afirmat no conèixer escarni com el patit per l’actual Comissari en Cap. Greu desconeixement on li hem hagut de recordar la gran quantitat de companys/es que han patit escarni per mitjans de comunicació i organitzacions finançades amb diners públics per la Generalitat de Catalunya.

Com a sindicat, agraïm les explicacions que s’han donat en el respectiu Consell.

Malauradament, la posada en escena no ens ha convençut, hem marxat amb preguntes sense respondre, amb certs dubtes sobre qüestions que s’han exposat i, amb la percepció que el serial a Mossos, encara té pròxims capítols. Tant de bo ens equivoquem.

Sempre Mossos d’Esquadra