Consell policia 29 març 2023

by | març 30, 2023 | COMUNICATS REUNIONS

Aquest dimecres 29 de març de 2023 s’ha reunit el Consell de la Policia.

El contingut d’aquest s’ha esplaiat molt tractant i informant d’un parell d’expedients disciplinaris i després només ha donat temps de tractar dos punts dels 20 i tants restants de l’ordre del dia.
Els punts que s’han tractat, han estat referents a processos de selecció i provisió de llocs de treball.

Concretament, ens han donat informació sobre l’estat de les convocatòries en curs d’accés, promoció i provisió i previsió de noves convocatòries.

En aquest sentit, adjuntem al comunicat, cronograma actualitzat de processos selectius i documents de l’estat de les convocatòries en curs.

També ens han passat les bases previstes pels concursos de promoció a caporal/a, sergent/a i sotsinspector/a. Sobre aquest tema publicarem un comunicat/resum monotemàtic.

Per acabar, s’ha debatut sobre els oferiments de provisió temporal. En aquest sentit, hem demanat que les cobertures mínimes de les comissaries es facin públiques per dotar de transparència els oferiments. I és que són molts els casos que no et permeten sortir d’una destinació mitjançant oferiment per que la cobertura mínima de la comissaria no queda coberta i ningú és capaç de saber del cert quina és aquesta cobertura mínima.

En aquest debat hem sol·licitat que es revisi la Instrucció 6/2022, de 26 de juliol, sobre la provisió temporal de llocs de treball del cos de Mossos d’Esquadra.

D’ençà que s’aplica aquesta Instrucció, tot moviment de personal que no vagi per concurs, ha d’anar per oferiment. I això ja està bé perquè evita que hi hagi les anomenades comissions de servei a dit. El problema és que tampoc es permeten fer comissions de servei condicionades entre dos agents i en aquest cas, creiem que sí que s’haurien de permetre.

També hem aprofitat, tot i que no tenia relació directa amb l’esmentada Instrucció, que no es deneguin totes les permutes de manera reiterada.

El Director General de la Policia s’ha compromès a revisar la Instrucció en tots aquells aspectes que hem comentat.

El Consell de la Policia es reprendrà el pròxim dia 17 d’abril per tractar la resta de punts pendents.

Fes clic per descarregar els documents:

Cronograma de processos selectius

Situació convocatòries provisió CPME

Situació convocatòries ascensos CPME

Situació convocatòries accés mosso CPME

situació convocatòries escala suport CPME

Sempre Mossos d’Esquadra