Hem adreçat escrit a SGRH traslladant situacions no adequades en persones que per motius mèdics o per raó d’edat, tenen exempció de treballar en torn de nit.
Des del SME-FEPOL i des del SAP-FEPOL hem adreçat escrit a SGRH per sol·licitar que es posi solució a l’assumpte que exposem.
Estem detectant que en la major part de comissaries del territori, s’estaria produint una incidència en quant a l’aplicació dels horaris a persones que per motius mèdics o per què ja han assolit els 55 anys, tenen una exempció de realitzar el torn de nits.
La qüestió, és que en les setmanes que per quadrant toca realitzar torn de nit, quan aquest torn passa a planificar-se com a torn de tarda, els divendres es finalitza servei a les 22:30h o 23:30h. Això, suposa que el dia següent de treball dissabte, es planifica matins amb inici de servei a les 10h o 11h del matí, per tal de quasi garantir les 12 hores de descans que estableix la instrucció d’horaris i torns.
Aquesta planificació d’inici a les 10h o 11h en dissabte, a banda de no adequar-se a la regulació horària del cos de Mossos d’Esquadra, genera un romanent en negatiu de 4 hores, cada vegada que es planifica horari de tardes en la setmana corresponent al torn de nit en aquelles situacions en què es planifica la finalització del torn a les 18h o 19h.
Enfront aquests casos, per tal de no generar aquest romanent de 4 hores cada cicle de 5 setmanes, cal establir que de manera voluntària, els/les agents afectats que ho desitgin, puguin iniciar servei a les 6 o 7 hores del dissabte tot i el perjudici de no descansar les 12 hores que estableix el Decret d’horaris.
Davant de l’exposat, i atenent que aquesta és una qüestió que a mesura que avança l’edat del col·lectiu anirà a més, hem emplaçat a la SGRH a buscar una solució normativa per tal que no es generin perjudicis amb les persones treballadores que per la seva concreció de salut o edat, es trobin en aquesta situació.