El GRM diu prou, (i amb raó)

by | juny 21, 2024 | COMUNICATS USC

El Grup Regional de Motos sempre ha estat cabdal per fer front a les necessitats operatives d’una ciutat tan complexa com Barcelona i no ha obtingut mai el reconeixement que es mereix.

Les organitzacions SAP-SME-FEPOL volem fer públic el nostre suport  al Grup Regional de Motos i al que pensem que és la seva reivindicació legítima: assolir d’una vegada el Nivell 2 d’especialitat.

Hem perdut el compte de quants anys, quants escrits (l’últim, el passat mes d’octubre) i quantes peticions a les corresponents reunions regionals de la RPMB i Consells de la Policia hem traslladat aquesta petició, sense èxit, fins i tot quan els màxims comandaments de Barcelona els hi donaven suport.

Després de 15 anys jugant-se la pell als carrers de Barcelona, estant sempre en els grans esdeveniments de la ciutat, responent amb gran professionalitat, encara són menystinguts i menystingudes. A més, el fet de no estar ni reconeguts provoca que no tenen cap garantia respecte a la seva plaça, que pot guanyar qualsevol que s’hi presenti, tingui o no formació en conducció avançada de motocicletes o fins i tot el permís A per motocicletes.

Els agents continuen sense formació en conducció de motos, sense una formació física reglada que permeti compensar el cansament i la penositat de circular 6 hores diàries amb motocicleta. A tot això cal sumar-li les inclemències temporals, que a l’estiu suposen un gran sobreesforç, a més del material obsolet amb què han hagut de circular. No cal recordar els cascs que portaven anys enrere.

Aquestes mancances han provocat que en els últims dos mesos s’hagin produït un total de 5 accidents en servei produint baixes de llarga durada. No és estrany, tenint en compte l’elevada penositat i perillositat

Per tots aquests motius, molts dels nostres companys i companyes pateixen síndrome de Burn Out i es plantegen sol·licitar servei psicològic, amb les conseqüències que això pugui comportar al servei. En aquest sentit, posem a la seva disposició els nostres delegats de seguretat i salut laboral perquè els assessorin sobre les passes a fer.

Malauradament, sembla que tothom reconeix de cara a la galeria la tasca ingent d’aquest grup d’una manera cosmètica (com les polítiques d’aquest Departament), però que no es tradueix en fets. Per això, nosaltres també diem prou, i donarem suport a tot allò que requereixi el GRM. Recordem que SAP-SME-FEPOL va portar al TSJC la petició del seu reconeixement a la RLT ja fa dos anys. Esperem tenir bones notícies aviat.

SAP-SME Junts, serem millors!