El Jutjat estima per segona vegada la suspensió de la convocatòria de Major

by | jul. 8, 2024 | COMUNICATS JURÍDIQUES

En una segona demanda, igual com fes amb la primera demanda interposada per SAP i SME, ordena la suspensió cautelar de la convocatòria.

El Jutjat Contenciós Administratiu de Barcelona número 8 (davant la resolució d’una segona demanda presentada pel sindicat de comandaments COPCAT) ha ordenat de nou, la suspensió cautelar de la convocatòria per cobrir una plaça de Major del cos de Mossos d’Esquadra.

Tal i com fes amb la primera de les demandes interposades pel Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) i pel Sindicat de Mossos d’Esquadra (SME-FEPOL), la Magistrada considera oportú paralitzar la convocatòria en tant que no fer-ho, podria generar greus perjudicis tant per a l’Administració com per a terceres persones.

En aquest sentit, la Magistrada ha resolt en el mateix sentit que ja resolgués amb la demanda presentada a principis de juny per SAP-FEPOL i per SME-FEPOL i per tant, torna a confirmar tots i cadascun dels extrems manifestats per les nostres organitzacions sindicals.

Per tant, des d’ambdues organitzacions fem una valoració positiva d’aquesta segona resolució judicial i esperem que el Departament d’Interior la compleixi de manera íntegra, sense dilatar per més temps el seu compliment immediat.

Des que presentéssim la demanda, no han estat poques les vegades que el Departament d’Interior ha verbalitzat (en actes públics fins i tot) que SAP-FEPOL i SME-FEPOL hem deixat de ser organitzacions sindicals i fer sindicalisme, per convertir-nos en un actor polític (sense saber ben bé què es vol dir amb aquesta afirmació).

A aquest efecte, des d’ambdues organitzacions sindicals tornem a manifestar el que ja vam manifestar amb la primera de les demandes: pel prestigi de la Institució és imprescindible que les coses es facin bé i si per a què així es facin hem de recórrer a la justícia així ho farem.

Per tant, tal i com ja manifestéssim en comunicat de 3 de juny i sense posar en dubte la vàlua professional de cap persona membre del cos de mossos d’esquadra, creiem que en cap cas hauríem d’haver arribat a aquesta situació. Així mateix considerem que, si hi hem arribat només respon a dos únics responsables: el Departament d’Interior i la Direcció General de la Policia.

El cert és que la imatge que el Departament d’Interior ha provocat sobre el cos de mossos d’esquadra atempta de manera clara i directa contra el seu (nostre) prestigi i contra la seva (nostra) dignitat

És per això que, des del SAP-FEPOL i des de l’SME-FEPOL (en defensa de la nostra Institució) exigim al Departament que acati les mesures cautelars, reflexioni sobre la seva actitud i no ens exposi més, a episodis com aquest. Acceptin la suspensió de la convocatòria i acreditin i justifiquin quan sigui el moment, que tot el procés ha estat fet de manera correcta i ajustada a dret.

SAP-SME Junts, serem millors!