El Tribunal Suprem ens dona la raó i tanca definitivament la denúncia sobre frau eleccions 2019

by | juny 3, 2024 | COMUNICATS JURÍDIQUES

L’Alt Tribunal ratifica la inexistència d’il·lícit penal i arxiva de manera definitiva la querella criminal interposada per aquestes tres organitzacions sindicals.

Des que SAP-FEPOL i SME-FEPOL publiquéssim el comunicat destapant la trama final de l’Acord del 2023, les reaccions dels sindicats signants (per cert per separat) no s’han fet esperar. Tots ells, per justificar la trama, han tornat a recordar la corrupció que (segons ells) sempre ha envoltat el procés electoral del cos de mossos d’esquadra i el vot per correu o la compra de vots.

De fet, així és com SPC, CAT, SEGCAT i USPAC van actuar en les darreres eleccions sindicals de l’any 2019, en les quals (per un rèdit individual i sense importar-los-hi tant sols les conseqüències a nivell individual) van denunciar SAP-FEPOL literalment “d’organització criminal i frau electoral”.

En aquell temps, l’impacte mediàtic i la contundència de la denúncia provocava un terratrèmol mediàtic que va tenir els seus efectes en els resultats electorals, ja que es donava per fet que allò denunciat per SPC, CAT, SEGCAT i USPAC era del tot cert.

No obstant, i passat el temps, el que sí va resultar cert, és que tant el Jutjat d’Instrucció de Tarragona, com la pròpia Audiència Provincial en cap cas van compartir els arguments d’USPAC, SPC, CAT, SEGCAT. Tant és així, que en atenció als nostres arguments la causa va quedar arxivada de primera instància, per inexistència d’il·lícit penal.

És a dir, allò que amb tant de pes mediàtic denunciaven aquests sindicats, la judicatura finalment ho arxivava.

Malgrat això, per mantenir el dubte sobre la nostra honorabilitat, SPC, CAT, SEGCAT i USPAC han seguit amb el mateix discurs mentre seguien presentant recursos contra l’arxiu de la causa de les eleccions sindicals 2019. I ho han seguit fent així, fins arribar al Tribunal Suprem.

Doncs bé! Avui, el Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL), juntament amb el Sindicat de Mossos d’Esquadra (SME-FEPOL) podem dir que el Tribunal Suprem ens ha donat la raó. Avui podem dir que l’Alt Tribunal (per fi) ha tancat de manera definitiva la causa penal que SPC, CAT i USPAC han utilitzat des del 2019 per intentar desprestigiar-nos a nosaltres i al procés electoral de mossos fins ara implantat.

Enrere queden les noticies publicades per mitjans de tirada estatal com El País o de tirada catalana com TV3. Enrere queda l’ombra de la sospita que USPAC, SPC, CAT i SEGCAT (de manera malintencionada i sense importar-los-hi gens imputar per la via penal a tres companys) van difondre per obtenir de manera claríssima un rèdit electoral.

Cinc anys després i malgrat tots els esforços d’SPC, CAT i d’USPAC, el Tribunal Suprem ens dona la raó i la causa de presumpte frau en les eleccions sindicals de 2019, s’afegiran a les causes també arxivades de frau sobre el vot per correu de les eleccions de 2015 i de 2011.

Per tot plegat des del SAP-FEPOL i des de l’SME-FEPOL avui volem reivindicar el nostre prestigi i la nostra honorabilitat. Unes virtuts que com a organitzacions sindicals majoritàries ens mostra el col·lectiu que representem amb la seva afiliació.

SAP-SME Junts, serem millors!