FEPOL segueix potenciant els seus serveis jurídics i fitxa l’advocat Lluís Conesa

by | gen. 5, 2024 | COMUNICATS JURÍDIQUES

Conesa, apartat pel Departament d’Interior, va ser un dels principals actius en la defensa i representació de les persones membres del cos de mossos d’esquadra.

El Departament d’Interior ha debilitat considerablement els seus serveis jurídics de manera intencionada en la darrera legislatura. El Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) i el Sindicat de Mossos d’Esquadra (SME-FEPOL) així ho hem vingut denunciant de manera reiterada i en solitari, ja sigui per escrit o en els propis plens del Consell de la Policia – Mossos d’Esquadra.

Per contra, la Federació de Professionals de la Seguretat Pública de Catalunya (FEPOL), des de la seva creació ha potenciat la defensa jurídica i la representació de la seva afiliació, la qual cosa es va consolidar durant el juliol del 2022, amb la incorporació com a màxim responsable del Servei Jurídic, de Josep Lluís Florensa.

Avui, tant SAP, com SME i FEPOL ens felicitem al poder anunciar novament que, amb l’any que iniciem, donem un nou impuls als nostres serveis jurídics i incorporem a qui, juntament amb Josep Lluís Florensa, havia estat el principal actiu en la defensa i representació jurídica de les persones membres del Cos de Mossos d’Esquadra. Parlem evidentment de l’advocat penalista Lluís Conesa.

Conesa, advocat de reconegudíssim prestigi i amb una llarga experiència professional en la defensa penal de les persones membres del cos de Mossos d’Esquadra, havia estat apartat (juntament amb Florensa) per l’actual Departament d’Interior i traslladat al Departament d’Acció Social, després que el Govern pactés amb al CUP a l’inici de la legislatura, la retirada de segons quines causes judicials (malgrat hi havia mossos ferits en l’exercici de les seves funcions).

Per tot plegat, FEPOL potencia de nou els seus serveis jurídics i el posiciona encara més, com a màxim referent en la defensa jurídica de les persones membres dels cossos policials a Catalunya. I és que, com a sindicats majoritaris del cos de Mossos d’Esquadra, per a SAP i SME és imprescindible garantir la millor de les defenses jurídiques, de les persones membres d’un col·lectiu policial com el que representem.

Som conscients, que els canvis imposats pel Govern de la Generalitat de Catalunya sobre la defensa jurídica de les persones membres del cos de Mossos d’Esquadra, han generat dubte i desconfiança sobre la capacitat del servei jurídic. Aquesta és una qüestió cada vegada més latent en el col·lectiu que representem. És per això que, sobre aquesta qüestió no estem disposat que es posi en risc la garantia jurídica que tot policia ha de tenir en l’exercici de les seves funcions.

Per aquest motiu és especialment rellevant que, juntament amb la resta d’advocats que ja formaven part íntegrament de la plantilla, SAP i SME ampliïn novament la capacitat dels nostres serveis jurídics la qual cosa, amb la incorporació en aquest cas de Lluís Conesa, s’acaba reforçant.

SAP-SME Junts, serem millors!