Futurs canvis en ordre públic

by | juny 21, 2022 | COMUNICATS RECURSOS OPERATIUS

Des de fa temps que sabem que s’està estudiant futurs canvis en Ordre Públic. De fet, en l’etapa del Major Trapero, se’ns havia informat que s’estava treballant en aquests canvis i que tan bon punt hi haguessin novetats, ens les farien saber.

Un dels canvis que s’havia filtrat com a possible, era la “fusió” de les ARRO amb la Brigada mòbil, i la pujada fins al nivell 3 que comportaria aquest fet per a les ARRO.

Ha anat passant el temps i pensàvem que aquests canvis es farien palesos en el Nou Decret d’Estructura que està a punt de fer-ser oficial. Però després de veure’n informacions del seu contingut, hem apreciat que en cap cas es recullen aquests canvis d’Ordre Públic en el referenciat Decret.

La Comissaria General Tècnica de Planificació de la Seguretat, sobre aquest tema ens ha informat que actualment està actiu en el Parlament de Catalunya la Comissió d’Estudi dels Models de Seguretat i Ordre Públic.

“La Comissió d’Estudi sobre el Model Policial té com a objecte i abast l’anàlisi i la investigació dels mecanismes de control, avaluació i investigació de les actuacions policials, amb la possibilitat d’implantar mecanismes independents de control i fiscalització d’aquestes actuacions; la revisió del model d’ordre públic i la possibilitat de plantejar-hi canvis; la transparència en la informació i les dades per part del Departament d’Interior, i l’anàlisi de les actuacions de la divisió d’informació dels Mossos d’Esquadra i del seguiment d’activistes polítics i els mecanismes de control i fiscalització de les actuacions policials”.

Així doncs, no hi ha previstos canvis en relació amb l’Ordre Públic fins a conèixer els resultats de la referenciada Comissió.

Sempre Mossos d’Esquadra