HEPTATLÓ D’INVESTIGACIÓ ALS MOSSOS, 7 ANYS SENSE CONCURS?

by | abr. 5, 2021 | COMUNICATS INVESTIGACIÓ

Segons informacions rebudes per l’SME, cada cop agafa més força el rumor de què no es convocarà ni es resoldrà cap CO d’investigació fins que no es resolguin els diferents concursos d’ascens a caporal, sergent i sotsinspector.

A falta de què ens informin de manera oficial d’aquest fet, des de la Secretaria d’Investigació del SME exigim la publicació imminent de Concursos Oposició per a l’especialitat d’investigació. Urgeix aquest concurs ja!

Cal intentar posar fi a la diversificació de problemes actualment existents. Treballar a l’especialitat d’investigació a mossos s’ha convertit en no tenir concursos de mobilitat, acumular hores que ni es paguen ni s’aplica la Instrucció per al seu gaudiment per escreix de 32,5 hores i el més inacceptable i preocupant, haver d’estar 7 anys esperant concursos per a una falsa carrera professional.

La no convocatòria de concursos de mobilitat, és una qüestió preocupant i de poc respecte cap a aquests treballadors i treballadores. Un fet que provoca malestar als agents afectats i resta de moss@s que se’ls impedeix presentar-se per accedir a aquesta especialitat. Es fomenta una provisionalitat en els llocs de treball, sense l’adequada formació comportant un estalvi econòmic per a l’Administració en cursos i formació específica que sens dubte, va en detriment de l’especialitat.

Cada dia són més els companys/es que han decidit concursar a Seguretat Ciutadana per tal d’apropar-se al seu domicili. Comissions en negre que s’allarguen en el temps, amb nul·les garanties jurídiques pels propis agents que realitzen aquestes funcions d’especialitat. L’impediment d’accés de possibles interessats a treballar com a professionals de l’especialitat, … Tot plegat, un autèntic despropòsit i amb una clara manca de voluntat per part de la Subdirecció de Recursos Humans de la DGP en fer la seva feina i vetllar per les garanties laborals dels moss@s.

L’ incompliment de Cronogrames per part de la Subdirectora de RRHH, tot i ser orientatius, ha estat un clar exemple de faltar a la veritat i no complir amb allò acordat al Consell de la Policia i a la Comissió d’Investigació/informació. 

DGP, SGRH, … Respectin l’especialitat, no la traeixin com fins ara. Ja n’hi ha prou d’aquesta poca estima pels mossos d’esquadra.