HI HA DINERS PEL QUE ES VOL

by | set. 2, 2021 | COMUNICATS ALTRES

Ja fa uns dies que es va fer l’acte d’averada d’una nova embarcació de la Policia Marítima del Cos de Mossos d’Esquadra (CME).

Posar en marxa la Policia Marítima està tenint un cost econòmic molt elevat: 1.500.000 euros només de l’adquisició de les embarcacions, havent-li de sumar tota la resta de despeses de personal, uniformitat, material, manteniment, etc.


Tot el CME està sota mínims de material i recursos de tota mena. Sempre que les organitzacions sindicals demanem millores, la resposta és la mateixa: “No hi ha diners”. Però en canvi, com queda palès amb aquest exemple de la Policia Marítima, hi ha diners pel que interessa.


Actualment, el Cos de Mossos d’Esquadra s’enfronta a una mancança d’efectius i està treballant sota mínims arreu del territori. El fet d’anar creant especialitats noves provoca que cada vegada hi hagi menys efectius arreu i, per tant, cada vegada disminueixi més la qualitat de servei al ciutadà.

Dit això, quan es va decidir crear la Policia Marítima, s’hauria d’haver fet en condicions òptimes per als agents que hi presten servei. Alguns dels motius són:

  • Als agents no se’ls està formant com caldria. De fet, i per ser més clars, no se’ls està formant.
  • Aquest primer vaixell, avarat ara fa uns dies, encara no està en condicions de navegar i li falta material per poder treballar.
  • Precisament per aquest punt anterior, els agents han de fer el patrullatge amb vehicle de 4 rodes.
  • Els efectius són insuficients i el quadrant 2-2-3 actual amb horari de matí i tarda no és operatiu. A més, les condicions de conciliació familiar esdevenen nefastes.

Es proposa un quadrant Q3 o bé un quadrant de 24 hores treballant- 3 dies lliures de servei, adequant instal·lacions per quan es facin les 24 hores de treball, poder descansar, fer àpats, etc., com per exemple disposen els bombers.

Per aquests motius, hem adreçat escrit al Conseller d’Interior fent-li petició de reunió per tal de poder-li proposar millores i arribar a un acord per implementar-les.

Sempre Mossos d’Esquadra