Ho hem tornat a fer! Novament, guanyem a Iridia en seu judicial en el cas del company d’ARRO Lleida

by | oct. 6, 2023 | COMUNICATS JURÍDIQUES

L’esmentada organització en el decurs dels judicis celebrats aquests anys, sol·licitava la imposició d’una condemna de 5 anys de presó i inhabilitació especial per ocupació de càrrec públic i indemnització de 1.733’62€.

Els serveis jurídics de SAP i SME, amb l’assistència lletrada d’en Joaquim Sugrañes, hem aconseguit que el company d’ARRO Lleida, sigui declarat ABSOLT.

Han estat més de 5 anys de patiment a un company de Mossos que no havia estat l’autor d’uns fets pels quals una organització de nom IRIDIA, que diu ser defensora dels drets humans, acusava i portava a judici una persona completament innocent. Per aquests tipus d’organitzacions i persones afins a aquestes, tot s’hi val, si és per acusar a un policia.

Els fets en qüestió es van produir el 25 de febrer de 2018, quan el rei Felip VI, va assistir al sopar inaugural del Mobile World Congress que s’estava efectuant al Palau de la Música de Barcelona.

En la ubicació on hi havia dues dotacions d’ARRO Lleida aquell dia, es va passar d’una situació normal en principi, fins a la situació de greus aldarulls a posteriori. Uns aldarulls, que van provocar una pluja d’objectes cap a la línia policial, agressions a companys, retirada i llançament de les tanques de protecció, etc., fet que va comportar que s’haguessin de demanar reforços d’altres dotacions policials.

Com a resultat dels aldarulls, dos companys mossos van patir lesions, i dues persones de les manifestants van resultar ferides lleus i ateses pels propis Mossos. A banda, d’aquestes, la persona denunciant va resultar amb una ferida al cap que va requerir de set punts amb 1 dia de baixa mèdica. Com es va poder demostrar, una ferida que no sols podia haver estat produïda per una defensa de qualsevol policia, sinó que ho podia ser per qualsevol dels objectes llençats per part dels concentrats.

Sobre aquests fets, el 7 i 23 de febrer del 2022, ja es va realitzar judici. Iridia i la conxorxa dels de sempre, feia seure al banc dels acusats de l’Audiència de Barcelona a un agent de la Policia Mossos d’Esquadra. Casualment, un agent que el dia que succeïen aquells aldarulls, anava amb la cara descoberta i va ser assenyalat en base a una fotografia i pel fals relat de dos fotoperiodistes anti-policia dels habituals.

En aquell judici, ja vam guanyar i no van aconseguir que el company fos condemnat i, en atenció a una petita part de la Sentència, l’acusació va sol·licitar la nul·litat del mateix. Aquest passat 21 i 22 de setembre de 2023, amb nous magistrats, es tornava a celebrar un nou judici a l’Audiència de BCN.

Amb la gran feina dels nostres serveis jurídics es van aportar els pertinents preceptes legals i es va desemmascarar novament les mentides de tots aquells qui volien condemnar injustament a una persona innocent, de professió policia del cos de Mossos d’Esquadra destinat a ARRO Lleida.

Hem tornat a guanyar a IRIDIA, i ho farem les vegades que calgui. Enhorabona company! ABSOLT !!

SAP-SME Junts, serem millors!