I mentre seguim esperant, altres col·lectius ja cobren aquest mes els increments pactats

by | maig 17, 2024 | COMUNICATS ALTRES

Els funcionaris de presons cobraran aquest mes de maig l’increment mínim del 13% pactat amb el Govern a finals del mes d’abril!

Si fem memòria, el Departament d’Interior i les organitzacions sindicals signants de l’Acord de “millores” de 31 de juliol del 2023, sempre van defensar la necessitat de negociar allò que finalment es va pactar perquè no es podia assolir un increment retributiu per sobre del 2,5%.

Si fem memòria també, la intenció de SAP i d’SME durant tota la negociació va ser la de pactar un increment retributiu per a totes les persones membres del cos de mossos d’esquadra i una reducció de la jornada laboral anual. No obstant el resultat de la negociació ja és sabut per tot el col·lectiu.

Així mateix, des de CAT, SPC, USPAC, SEGCAT i SEI sempre ens han venut (mai millor dit) que després d’aquesta primera fase de negociació se n’obriria immediatament una segona per, segons ells, negociar “la part grossa” de les nostres condicions de treball. I què ha passat? Senzill: han mentit!

En connivència amb el Departament d’Interior han mentit al col·lectiu, perquè després del mes de juliol no hi ha hagut ni una sola reunió de NEGOCIACIÓ. Només ens hem trobat dues vegades i, havent presentat el nostre pla de carrera en una d’elles, a dia d’avui no tenim ni tant sols resposta de l’Administració. Moltes reunions de la Comissió de Seguiment on sols hi són presents els sindicats signants, però cap més de la Mesa de Negociació!

Mentrestant, altres col·lectius professionals han seguit negociant amb el Govern de la Generalitat fins i tot després que es convoquessin les eleccions anticipades al Parlament de Catalunya del 12 de maig. Per què no s’ha actuat així amb mossos? Per què la Mesa de negociació de mossos d’esquadra no ha seguit convocant-se per avançar i arribar a un segon acord, que segons USPAC, CAT, SPC, SEGCAT i SEI ja estava pràcticament tancat?

Els sindicats representatius de presons van arribar a un acord amb el Govern de la Generalitat a finals del mes d’abril. Un acord que preveu (entre d’altres millores) una reducció de la jornada laboral fins a les 1.605 hores/any, un increment retributiu directe del 13% del complement específic per a tots els llocs de treball i un increment addicional del 9% més del complement específic, per a determinats llocs de treball.

A diferència amb el cos de mossos d’esquadra, aquest mes de maig els funcionaris i les funcionàries de presons ja cobraran aquests increments retributius. Tant sols un mes després de la signatura del seu acord ja percebran els increments retributius pactats.

Companyes i Companys! Podeu decidir vosaltres mateixos. El Departament d’Interior (amb la connivència necessària d’USPAC, CAT, SPC, SEGCAT i SEI) ha enganyat al cos de mossos d’esquadra. Han jugat amb els nostres interessos i amb les nostres condicions laborals. Que això s’oblidi únicament dependrà de vosaltres.

SAP-SME Junts, serem millors!