La Brigada Mòbil es queda sense GNP!

by | juny 7, 2024 | COMUNICATS RECURSOS OPERATIUS

SAP i SME instem a tota la BRIMO que, si esteu de festa i no us compensen la disponibilitat NO agafeu el telèfon. No esteu obligats a fer-ho!

Des de l’any 2010 amb l’Acord de Guàrdies No Presencials, els efectius de la Brigada havien estat compensats amb 12 minuts per hora que es trobaven en situació de disponibilitat. Una compensació que, amb la campanya de recollida de signatures impulsada per SAP i SME, quedava demostrat que era àmpliament acceptada per tota la Brigada.

Avui, després de la signatura del darrer acord, la disponibilitat ha passat a retribuir-se amb 3 euros per hora. Una quantitat que, si passem els 12’ a preu d’hora ordinària, queda en evidència que és absolutament insuficient.

Malgrat això, des del SAP-FEPOL i des de l’SME-FEPOL sabem que la intenció del Departament d’Interior és reduir tota despesa econòmica en concepte de guàrdies no presencials.

El primer pas imposat pel Departament d’Interior ha estat crear un subgrup fixe de nits per treballar de manera presencial. Ara durant els mesos de juliol i agost, la BRIMO ja no estarà de guàrdia no presencial perquè (segons argumenta l’Administració) aquests mateixos mesos ja hi haurà un grup fixe de nits.

Aquest argument no té cap mena de sentit ja que des del 2010 amb el Pacte de GNP, durant els mateixos mesos de juliol i agost sempre hi ha hagut un grup fixe de nit i un altre grup en disponibilitat.

Per tant, què creieu que hi ha darrera de tots aquests canvis? Què creieu que finalment passarà amb les guàrdies no presencials de la BRIMO? Fàcil: volen carregar-se les GNP a la BRIMO!

Se les volen carregar per estalviar-se l’impacte econòmic, sense importar gens ni la conciliació de la vida familiar amb la laboral dels policies, ni tampoc la qualitat del servei del cos de mossos d’esquadra.

Per tot plegat, des del SAP-FEPOL i des de l’SME-FEPOL instem a tots els efectius de la BRIMO que si no esteu en disponibilitat i no se us compensa  per aquest motiu, si us truquen quan esteu de festa NO agafeu el telèfon!

Si hi ha una urgència i necessiten que els grups que estan de festa vinguin a treballar, que us compensin per estar en disponibilitat i si no ho fan NO agafeu el telèfon, no contesteu WhatsApp ni Telegram!

Independentment de la categoria professional, no tens l’obligació d’estar pendent del telèfon! El dia de festa és festa! TOTA LA BRIMO (totes les escales i categories) ha de lluitar per fer-se respectar!

Que siguin els sindicats que han signat aquest Acord els qui justifiquin la situació creada. Si la BRIMO no planta cara, mica en mica les GNP aniran desapareixent fins quedar residuals i sinó volen pagar, sempre es pot reconèixer l’error i tornar a l’Acord de GNP del 2010.

SAP-SME Junts, serem millors!