La Direcció general de la policia inicia una licitació urgent per comprar material balístic

by | des. 4, 2023 | COMUNICATS RECURSOS OPERATIUS

Després que ambdues organitzacions sindicals hàgim presentat demandes constants, sembla que el DINT adquirirà aquest material imprescindible per a la seguretat dels efectius policials.

Sembla que la nostra lluita i la insistència que SAP i SME hem mantingut en la denúncia sobre la manca de material per als efectius d’ordre públic (ARRO i BRIMO) donarà el seu fruit. Sembla que les demandes constants per a què s’adquireixi material balístic poden arribar al seu final.

I és que, després que SAP i SME haguem presentat denúncia de manera insistent, per la manca d’aquest tipus de material a totes les ARRO (recordem per exemple els escrits de 3, 13 i 24 de març per ARRO Girona, RPMS i Central), la Direcció general de la policia ha iniciat la licitació urgent per la compra del material sol·licitat.

Més concretament s’ha fet una licitació per a la compra de 176 cascs balístics ARMOUR SOURCE amb ulleres d’intervenció o similars (material com l’actual), 175 portaplaques amb protecció balística rígida davantera i posterior com l’actual o similars, 20 escuts balístics rígids d’assalt VERSEIDAG amb sistema d’il·luminació incorporats com els actuals o similars i 20 escuts balístics lleugers modulars VERSEIDAG amb dues plaques de protecció rígides nivell IV similars als actuals.

Per tant, des del SAP i des de l’SME valorem molt positivament aquesta licitació, la qual deixa enrere tots els escrits presentats i comunicats publicats, així com també les demandes que, en els Congressos de la FEPOL i en el Consell de la Policia, se li ha fet de manera directa al Director general, instant-lo a augmentar aquestes unitats d’assalt amb més i millors materials que permetin donar resposta a l’increment d’actuacions amb armes de foc.

Ens haguéssim pogut estalviar (i lluny queda també) la resposta que en primera instància i en contesta al nostre primer escrit/denúncia, la Subdirecció general de recursos humans ens va adreçar, mitjançant la qual se’ns traslladava que no es creia oportuna aquesta adquisició urgent, comprometent així la seguretat d’uns efectius policials que no comprenien com, per una qüestió purament econòmica, es posava en risc la seva integritat.

Però bé! La insistència, el temps i la lògica ens han donat finalment la raó i ara per fi, després de tanta demanda, els efectius d’ordre públic del cos de mossos d’esquadra tindran més elements balístics de seguretat i podran fer front als dispositius policials amb  més seguretat.

Des del SAP i des de l’SME estarem pendents del procés d’aquesta licitació, respecte la qual esperem que no hi hagi entrebancs que dificultin o endarrereixin l’adquisició i ús d’aquest material tant important per a la seguretat i integritat física dels efectius policials.

SAP-SME Junts, serem millors!