La gran presa de pèl viscuda a Mossos

by | març 19, 2024 | COMUNICATS ALTRES

El 31 de juliol, SPC, CAT, SEGCAT i USPAC anunciaven que, amb la signatura del primer acord de 2023, es podrien gaudir les mesures en dos-tres mesos. Gairebé nou mesos després…

Barcelona,  18 de març del 2024.-

El 31 de juliol del 2023,SPC, USPAC, CAT, SEGCAT i SEI comunicaven al col·lectiu que, després d’haver-se signat el primer acord 2023 de millores reals, s’accelerava el “gaudiment de TOTES les mesures acordades per a tot el col·lectiu en dos-tres mesos”.

En el mateix comunicat manifestaven “ara continuem negociant els temes d’horaris, reducció horària, algun com plement i el pla de carrera professional horitzontal” amb l’objectiu “que tots els Moss@s de qualsevol destí es vegin beneficiats, sense deixar ningú enrere”.

Doncs gairebé nou mesos després, el Departament d’Interior acumula un deute considerable amb les persones membres del cos de mossos d’esquadra, la negociació per assolir un increment retributiu per al col·lectiu no s’ha pogut afrontar (per la negativa d’aquesta “unió” sindical), la reducció de la jornada laboral anual haurà d’esperar a la propera legislatura i ni tant sols, la negociació del Pla de Carrera Professional s’ha pogut abordar.

Ara, amb la situació actual, SPC, USPAC, CAT, SEGCAT i SEI justifiquen el seu fracàs i la seva incapacitat negociadora manifestant que “si s’hagués negociat tot en bloc i supeditat a pressupostos, ara no tindríem res”. En definitiva, justifiquen el seu fracàs en situacions possibles que no s’han produït. Mentrestant, aquesta és la realitat:

  • Els mossos i les mosses segueixen sense cobrar aquelles mesures que es van firmar el mes de juliol. Seguim fent nits, caps de setmana i festius sense saber quan serem retribuïts per una feina que ja feta.
  • S’han derogat sistemes de GNP en contra del criteri i demandes del col·lectiu (BRIMO per posar un exemple).
  • De juliol a març s’ha desaprofitat nou mesos per negociar aquelles qüestions que el col·lectiu reclama: reducció de la jornada laboral i increment retributiu per a les persones treballadores del CME sense excepció.
  • S’ha incrementat el sentiment de greuge entre mossos i mosses, alguns dels quals no han vist cap millora (cap ni una) en les seves condicions laborals.
  • Es considerava que la situació de l’especialitat d’investigació milloraria i, a dia d’avui, una àmplia majoria de l’especialitat segueix igual o pitjor.
  • Els sindicats signants van donar un xec en blanc a un Govern que ha maltractat al cos de manera constant i considerable i tot, per interessos particulars i no per interès del col·lectiu.

És evident que allò que SPC, USPAC, CAT, SEGCAT i SEI deien que s’aconseguiria no s’ha aconseguit i que, més enllà de l’acord de mínims que van signar, el cos de mossos d’esquadra no ha obtingut els increments retributius ni la reducció de jornada que es mereix.

Ara bé, davant d’aquest desgovern i no saber fer dels sindicats signants, avui 19 de març hem vist com es publicava al DOGC la convocatòria per a la plaça de Major. Per això, abans de sortir del govern, si que hi ha presa. VERGONYA!!

SAP-SME Junts, serem millors!