LA POLICIA DE CATALUNYA “PER LA SEGURETAT PÚBLICA”

by | oct. 5, 2021 | COMUNICATS ALTRES

Les organitzacions sindicals del cos de Mossos d’Esquadra SAP-FEPOL, USPAC-USCOP, SPC, SME, CAT-ME, SEIME-FEPOL, SICME, AFITCME i SEI, conjuntament amb les organitzacions sindicals de les Guàrdies Urbanes i Policies Locals SICPOL, SFP-FEPOL, SAPPL i SAPOL, així com també l’associació professional APME s’han reunit avui, per valorar de manera conjunta l’actual situació que afecta directament al servei de seguretat pública.

Després de la reunió mantinguda, totes les organitzacions coincidim que ja fa massa temps, que els cossos policials a Catalunya hem arribat al límit i per tant, és necessari revertir una situació del tot insostenible. És per això que amb aquest comunicat avancem públicament les següents accions:


Primer.- El proper dijous 7 d’octubre a les 11:00 hores, els signants del present comunicat mantindrem una reunió amb els Grups Parlamentaris d’ERC i Junts per Catalunya a qui traslladarem, quin és l’estat d’ànim de les persones que formen part de la Policia de Catalunya.

Segon.- Els signants hem traslladat al Conseller d’Interior la necessitat de mantenir una reunió d’urgència aquesta mateixa setmana, per abordar l’actual situació de crisi i trobar una sortida consensuada, en benefici del servei de seguretat pública de Catalunya.

Tercer.- Les organitzacions que signen aquest comunicat hem adreçat una carta al Molt Honorable President de la Generalitat demanant-li també una reunió, en la qual puguem tractar la gravetat de la situació per la qual travessa la seguretat púbica del país, així com també per denunciar novament la instrumentalització constant, de la qual els cossos policials en som objecte.

Quart.- Convoquem a tots els col·lectius professionals, així com també a la resta de la ciutadania de Catalunya, a la manifestació que es convocarà per al proper 23 d’octubre a les 18:30 hores, amb recorregut des del Parlament de Catalunya fins la Plaça Sant Jaume de la localitat de Barcelona.

Tot i que farem més comunicats al respecte, Mossos d’Esquadra, Guàrdies Urbanes, Policies Locals i Vigilants Municipals considerem imprescindible unir esforços i reclamar la necessitat de poder oferir un servei públic de qualitat, en consonància amb la normal convivència ciutadana en l’espai públic.

No obstant i per la gravetat de la situació, considerem que no som només els cossos policials els qui ens hem de mobilitzar. La societat civil (fugint de la instrumentalització política abastament denunciada) ha de sentir-se interpel·lada, ja que també es veu afectada per la situació actual i pateix en primera persona, les seves nefastes conseqüències.


Per tant, les policies de Catalunya diem prou! Per respecte, per dignitat i per la importància d’un servei públic de qualitat no podem permetre que es segueixi menyspreant la Seguretat Pública, així com tampoc a les persones que el desenvolupen.

PER RESPECTE I DIGNITAT!