Les ARRO també diuen PROU!

by | juny 17, 2024 | COMUNICATS RECURSOS OPERATIUS

Els canvis d’horari continus, la pressió i la càrrega de treball que assumeixen tensen la corda a uns límits mai vistos.

L’horari de les ARRO ve imposat per un horari especial específic que deriva d’un obsolet Decret de fa gairebé 30 anys. Un horari que, tal i com hem denunciat avui al Consell de la Policia, suposa un xec en blanc per a una Administració, que no dubta en modificar els horaris sense importar les conseqüències negatives que se’n puguin derivar.

Els canvis d’horaris continus sense límit d’antelació, sumat a una falta de previsió estan provocant que fins a tres torns d’una mateixa setmana s’hagin vist afectats, per trucades a telèfons particulars i WhatsApp fora de l’horari laboral, per fer-los començar a treballar de matinada.

Sabem (i així ho hem dit avui) que les urgències a l’ARRO són una realitat. També sabem que cal cobrir-les i cal donar la resposta que la ciutadania es mereix. Però ni totes les activacions, són urgents, ni fins i tot són necessàries. Tant és així que no serà la primera vegada que a una ARRO se la fa creuar Catalunya, per quan arriben al lloc de la “urgència” se’ls comunica que ja poden tornar.

La doble dependències de les ARRO fa que TOT sigui urgent i que s’hagi de donar resposta a TOT! No en fan prou els TROPIC amb entrades i assalts a hores intempestives, que també han de garantir desnonaments i controls planificats en una mateixa (i maratoniana) jornada de treball.

Tota aquesta situació (avui traslladada al Consell) està provocant que els efectius d’aquestes unitats cada vegada tinguin més dificultat per conciliar la vida familiar amb la laboral; que cada vegada tinguin més dificultats per dormir i descansar; que pateixin amb cada vegada més freqüència estrès laboral i ansietat i que cada vegada sigui més alt, el risc de patir un accident laboral.

Per tot plegat, des de les Seccions d’ordre públic del Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) i del Sindicat de Mossos d’Esquadra (SME-FEPOL) avui haguem reclamat millores urgents per aquesta, i d’altres especialitats. Exigim de forma urgent una reunió amb la CSUTER ja que cal corregir ja, aquesta esclavitzada situació.

Quan les organitzacions sindicals exposem una situació com la que queda reflectida en aquest comunicat és imprescindible apel·lar a la responsabilitat. La Prefectura ha estat conscient del que avui hem traslladat al Consell de la Policia i per tant, és hora d’actuar en conseqüència.

Esperem que en els propers dies (màxim setmana que ve) se’ns convoqui a una reunió urgent. I esperem que, amb la responsabilitat deguda, s’escolti als especialistes que pateixen des de fa massa temps una situació penosa que exposa la seva salut mental i les seves condicions familiars.

No som 9 ARRO! En som una de sola i hem dit PROU!

SAP-SME Junts, serem millors!