MOSS@S FAREM CONTROLS CERTIFICATS COVID?

by | des. 9, 2021 | COMUNICATS ALTRES

Estupefacció, incomprensió, improvisació, …, ens falten qualificatius per tipificar l’actual situació arran dels certificats Covid.

Sorpresa majúscula en conèixer pels mitjans de comunicació que els efectius de la Policia de la Generalitat de Catalunya hauran de fer controls pel certificat de vacunació COVID en bars, restaurants, gimnasos, etc.

Com a ciutadans, com a representants dels treballadors/es, com a policies, …, podem entendre que es pretenguin adoptar mesures amb l’objectiu d’intentar evitar la pujada de contagis.
No obstant això, no podem acceptar, ni per a res, considerar encertada, la decisió de destinar efectius policials a executar aquesta tasca a l’interior de determinats establiments.
Els furts, els robatoris, les baralles, les infraccions de diferents tipus, els accidents de trànsit, són algunes, de les malauradament situacions diàries a les quals hem de fer front i davant les quals cal sumar esforços. No ens enganyem, els actuals índexs no són ara mateix per sentir-se’n orgullosos, i això implica que hi hauríem de destinar més efectius, i més encara, en el context de les dates actuals on estadísticament les actuacions policials de diversa tipologia van en augment.

La situació de destinar agents policials a verificar el compliment del certificat Covid en bars, restaurants, gimnasos,…, per a res és encertada i va clarament en detriment de fer front a actuacions com les mencionades al paràgraf anterior.

Per tot plegat, no entenem aquesta decisió feta pública en els mitjans de comunicació i esperem que el cos de Mossos d’Esquadra no hàgem de fer de supervisors Covid en determinats locals, i puguem estar fent realment allò que hem de fer, que no és altra cosa que de policies.

Sempre Mossos d’Esquadra