Presó provisional, comunicada i sense fiança per a l’autor de l’atropellament de Manresa

by | jul. 3, 2023 | COMUNICATS JURÍDIQUES

El Jutjat d’Instrucció en funcions de guàrdia de Manresa dona suport als arguments dels nostres serveis jurídics i ordena l’ingrés a presó com a presumpte autor, entre altres delictes, de temptativa d’homicidi.

El Jutjat d’Instrucció número 6 de Manresa, en funcions de guàrdia, ha decretat l’ingrés a presó de Taoufin B. considerant-lo presumpte autor d’un delicte d’homicidi en grau de temptativa, d’un delicte d’atemptat contra agents de l’autoritat, d’un delicte de conducció temerària i de delictes de robatori i furts d’ús de vehicle, falsedat de document i danys.
Sota la direcció lletrada de Josep Lluís Florensa i en representació de la mossa d’esquadra greument atropellada i d’un dels altres mossos lesionats, els serveis jurídics de SAP-SME-FEPOL han comparegut aquest matí davant l’autoritat judicial a fi de reclamar el que finalment el mateix Jutjat en funcions de guàrdia ha acabat decretant.
I és que, tal com considera el titular del Jutjat d’Instrucció número 6, la “rellevància de la gravetat del delicte i de la pena per a l’avaluació dels riscos de fugida resulta innegable” alhora que (vist l’atestat policial lliurat) s’ha observat de manera evident, que “existeixen raons prou atendibles per a justificar la mesura cautelar presa”.
Així mateix, el jutjat (a més de la concurrència d’indicis de criminalitat i d’un elevat risc de fugida) considera que “el risc de reiteració delictiva del detingut és manifest” si bé a més sobre aquest, ha quedat acreditat un “absolut menyspreu pels agents de l’autoritat i la pacífica convivència”.
A més, el Jutjat d’Instrucció en funcions de guàrdia comparteix els extrems manifestats per Florensa en la seva compareixença i considera que “no es pot assegurar que de seguir en llibertat (el detingut) no torni a delinquir i en aquesta ocasió es pugui produir un encara més tràgic resultat del ja greu que s’ha produït”.
Per tot plegat des del SAP-SME-FEPOL ens mostrem absolutament satisfets amb el resultat obtingut i amb la gestió, que des d’un inici (ja sigui des de la Secció sindical de la RP Central, com dels mateixos serveis jurídics) s’ha fet del cas que ens ocupa.
Per acabar, és digne també agrair la tasca policial que s’ha fet en la resolució d’aquests fets, ja sigui en la mateixa actuació policial, com en la instrucció de les diligències, tot esperant que la nostra companya continuï amb el seu procés de recuperació.

SAP-SME Junts, serem millors!