QUÈ PASSA AMB EL PERSONAL EN PRÀCTIQUES? II PART

by | jul. 19, 2021 | COMUNICATS USC

SOLUCIONIN ELS TERMINIS O APLIQUIN DIES LLIURES RETRIBUITS

Hem registrat un escrit sol·licitant que, des del moment en què en teoria hauria d’haver finalitzat la fase de pràctiques a inicis d’agost, fins al moment del nomenament al DOGC (previst el dia 14 de setembre), a totes les persones funcionaries en pràctiques se’ls planifiqui dies lliures de servei i cobrant íntegres les seves retribucions.

El passat 12 de juliol us traslladàvem comunicat en relació amb la publicació de la nota en la qual s’informava les persones funcionàries en pràctiques de la categoria de mosso/a (núm. registre de les convocatòries 46/19 i 46/17) que els corresponents tribunals qualificadors es reuniran el dia 2 de setembre de 2021 per aprovar els resultats de la fase de pràctiques i proposar al secretari general el nomenament com a funcionàries de les persones aptes a la fase de pràctiques. La publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya estaria prevista per al 14 de setembre.

Clica aquí per visualitzar el comunicat sobre les pràctiques publicat el 12 de juliol.

En aquell comunicat ja us avançàvem que començàvem a treballar en l’assumpte i us donàvem trasllat de les qüestions preocupants que comportava l’aplicació de l’esmentada nota, relacionades amb aspectes retributius de nòmina, còmput de període de vacances i, el més important i preocupant: les conseqüències davant alguna errada en aquest impàs de temps on encara no s’ha estat nomenat funcionari/a de carrera.

Com vam informar, a l’SME estem realitzant gestions per tal que el tribunal qualificador es reuneixi a finals de juliol o inicis d’agost per evitar aquests problemes. La qüestió és de cabdal importància per buscar-hi solucions.

Davant d’això, i enfront de la possibilitat que els períodes establerts pel tribunal qualificador no es modifiquessin, hem registrat escrit on peticionem aquesta planificació de dies lliures de servei amb percepció de les retribucions durant el període “extra” de pràctiques.

El problema l’ha generat l’Administració i, per tant, la solució també l’ha de posar l’Administració. No serà per alternatives!