Reclamem al Secretari d’Estat de la Seguretat Social tancar tots els temes pendents sobre jubilació anticipada

by | juny 27, 2024 | COMUNICATS ALTRES

SAP i SME hem demanat també als principals Grups parlamentaris del Congrés que posin solució definitiva a aquesta situació.

Des que el Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) i el Sindicat de Mossos d’Esquadra (SME-FEPOL) lideréssim la consecució de la jubilació anticipada mitjançant l’aplicació de coeficients reductors per a les persones membres del cos de Mossos d’Esquadra, sembla que tothom ha donat tota la feina per feta.

No obstant encara queden serrells pendents que no deixen tancar aquesta qüestió de manera definitiva. Dues d’elles són (1) el reconeixement dels anys treballats com a policia local i (2) el reconeixement dels anys treballats com a Guàrdia Civil.

Recordem que a dia d’avui, la Seguretat Social no està reconeixent els anys que mossos i mosses d’esquadra hem treballat com a policies locals i/o com a Guàrdia Civil, malgrat que (especialment els primers) també tenen reconeguda la jubilació anticipada per coeficients reductors.

Per aquest motiu i encara que sigui en solitari, des del SAP i des de l’SME seguim treballant per al reconeixement d’aquesta situació i per tant, pel reconeixement de la totalitat del anys treballats com a policies, en tots els cossos policials.

És per això que avui, ambdues organitzacions sindicals ens hem reunit amb el Secretari d’Estat de la Seguretat Social a qui hem reclamat novament una solució per aquestes dues situacions. Tal i com féssim l’any 2022, des de SAP i des d’SME hem reivindicat la necessitat de modificar la interpretació que s’està fent de la normativa i per tant, el reconeixement dels anys que s’han cotitzat en tots els cossos policials.

Respecte les nostres demandes, el Secretari d’Estat comparteix l’argumentació que hem posat sobre la taula, especialment per aquells mossos i mosses que tenen anys treballats com a policies locals. I per tant, cal trobar-hi una solució que la normativa actual accepti.

No obstant també ens ha manifestat, que la prioritat que avui té el Govern d’Espanya i el Ministeri de la Seguretat Social és la modificació de l’article 206  sobre coeficients reductors, de la Llei de Seguretat Social que a dia d’avui s’està negociant amb els sindicats de classe.

Per tant, des del SAP i des de l’SME estarem pendents a la finalització d’aquesta negociació per a seguir treballant en la consecució dels nostres objectius. Dit això, des d’ambdues organitzacions sindicals ens hem reunit també amb els grups parlamentaris de PSOE, PP, Junts i ERC. De tots ells, hem arrencat el compromís polític pel reconeixement dels anys treballats en altres cossos policials.

Des del SAP-FEPOL i des de l’SME-FEPOL seguirem treballant i us seguirem informant de les gestions realitzades i dels resultats obtinguts.

SAP-SME Junts, serem millors!