Resultat Comissió d’estudi sobre el model policial. Guanya l’ordre públic, guanya el seny, guanya la societat!

by | des. 5, 2022 | COMUNICATS ALTRES

Fa poc més d’un any, s’iniciava la denominada Comissió d’estudi sobre el Model policial.

Va ser la CUP, qui en negociacions per atorgar el Govern de la Generalitat de Catalunya, va reclamar la creació d’aquesta Comissió amb el beneplàcit d’ERC, partit que governa a la Generalitat de Catalunya i que encapçala el mateix Departament d’Interior del qual formem part els/les treballadors/res del cos de Moss@s. Sense cap mena de dubte, va ser allò que es diu “una baixada de pantalons” en tota regla a costa dels Moss@s.

La Comissió, encapçalada per una diputada de la CUP ja ho diu tot. A algunes de les organitzacions partícips en aquesta Comissió, la feina policial no els importa res! L’únic que els importa, és desprestigiar a la policia, i en especial, a les unitats d’ordre públic. De fet, el tot contra els policies, és el seu modus vivendi.

Presència “d’experts” buscats per interès, i amb la representació d’organitzacions de drets humans amb clara ideologia antipolicial, que per a més inri, són finançades per la Generalitat de Catalunya, feia preveure com així ha estat, que aquesta Comissió l’únic que pretendria seria desacreditar i voler desprestigiar l’excel·lent tasca que duen a terme els equips d’ordre públic del cos de Mossos d’Esquadra.

No ha estat una Comissió sobre model policial, ha estat debatre sobre l’ordre públic.

Les organitzacions sindicals, també hi hem pogut dir la nostra aportant arguments i defensant la professionalitat de la tasca policial, i les greus mancances existents.

Un any de treball on hi ha hagut 24 sessions i més d’un centenar de compareixences.

I… com dèiem en l’encapçalament, MOSS@S HEM GUANYAT !!!

  • No es crearà cap mecanisme extern per controlar les actuacions dels Mossos d’Esquadra. (recordem que el cos de Mossos tenim infinitats de mecanismes de control de tota mena). Aquesta proposta d’establir més mecanismes era una mera absurditat.
  • Els projectils de foam es continuaran utilitzant. Únicament es trauran alguns projectius considerats més lesius.

Mentrestant, la veritat del model policial actual, encara és que existeix una falta de recursos materials i de tota classe, bestial en tots els àmbits, on l’actual conselleria no ha estat capaç de posar-hi remei, ni sembla que en tingui cap gana.

Aquesta Comissió, no sols ha servit per perdre temps i recursos, sinó que ha servit, per demostrar una vegada més amb qui podem comptar i amb qui no, i perquè aquelles persones i organitzacions antipolicia, no hagin assolit els seus objectius.

Gràcies a totes aquelles persones i organitzacions polítiques que en aquest context heu fet ús del seny i el raonament, per ajudar-nos a continuar defensant i construint una millor policia al servei de tota la ciutadania.

Sempre Mossos d’Esquadra